KAČAREVO: Sadnice za dvorište škole Žarko Zrenjanin

Juna ove godine okončan je i treći ciklus akcije ”Sakupi i uštedi – vredi”, koju  u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva i okolnih naseljenih mesta sprovode JKP ”Higijena” i Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave Pančevo, uz podršku JKP ”Zelenilo”.

Pobednici su bili učenici OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Prošle nedelje, najvrednije đake je nagradilo i JKP “Zelenilo” - sadnicama za školsko dvorište.

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada započeta je pre četiri godine pod imenom ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, a na inicijativu Sekretarijata za zaštitu životne sredine GU Pančevo i JKP Higijene, a uz podršku JKP ”Zelenilo”. Uz pravilnu selekciju, vrši se prikupljanje reciklabilnog otpada u svim osnovim i srednjim školama u Pančevu i naseljenim mestima. Benefiti ove akcije su višestruki: edukacija i sticanje korisnih navika, primarno kod učeničke populacije, a sekundarno i kod članova njihovih porodica, kao i štednja prirodnih resursa zahvaljujući reciklaži.

Read 574 times

Booking.com

-------------------