MTS APP: Nagrađena aplikacija Luke Jovičića iz Pančeva

jan 28 2018 /

Aplikacija Luke Jovičića iz Pančeva, učenika Matematičke gimnazije, je nagrađena kao jedna od pet najboljih na sedmom "mts app" konkursu.

Njegova aplikacija učestovaće na regionalnom takmičenju u konkurenciji za glavnu nagradu ovogodišnjeg konkursa, odlazak na kongres u Berlinu. 

Na konkursu su ove godine učestvovale 22 aplikacije izuzetnog kvaliteta koje su osmislili i kreirali učenici iz 14 gimnazija specijalizovanih za rad sa talentima u oblastima matematike i računarstva, saopšteno je iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: Solve&Share i Eduno timova iz gimnazije "Bora Stanković" iz Niša, aplikacija ConTags tima iz gimnazije Bolyai iz Sente, zatim aplikacija Stories Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradui aplikacija "Gde je problem?" tima iz Šabačke gimnazije.

„Stories“ aplikacija mladog Pančevca Luke Jovičića pruža mogućnost čitanja i kreiranja sopstvenih interaktivnih priča.

Uz ovu aplikaciju korisnik može da preuzme bilo koju priču, preuredi njen tok prema sopstvenim željama i nakon toga je objavi, a može i da napiše svoju, potpuno novu priču, piše na sajtu MTS-a.

Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom "Regionalni app izazov", gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz BiH i Crne Gore.

Read 351 times Last modified on nedelja, 28 januar 2018 15:47

Booking.com

-------------------