HUMANI FOLKLORAŠI: Do sada prikupljeno preko 370.000 dinara za Lolu Medenicu u humanitarnoj akciji

U utorak, 21. februara, u Kulturnom centru održan je humanitarni koncert pod nazivom „Srce se nema da se ima, srce se ima da se da svima“ u organizaciji KUD „Abrašević“. 

U prepunoj Dvorani Kulturnog centra publici su se predstavili dečiji ansambali Abraševića,  KUD-a „Neolit“, KUD-a „Žisel“, KUD-a „Jedinstvo“ i SKUD „Đetvan“.

Ovogodišnji humanitarni koncert bio je namenjen Loli Medenci, sestri bliznakinji Zoje Medenice koja igra u grupi „pačića“ u Abraševiću pod rukovodstvom Stefana Milića. Lola i Zoja imaju 4 godine i prevremeno su rođene bebe. Nažalost kod Lole je prilikom porođaja došlo do problema. Kako bi pomogli da Lola nesmetano nastavi sa oporavkom humani folkloraši priredili su celovečernji koncert na kome su prikupili 171.360,00 dinara.

Lela Stojnov, predsednica KUD „Abrašević“ ne krije emocije i ističe da su deca najveće blago koje može da ima jedna država:

- Svi zajedno smo uspeli da napravimo jedno prelepo veče. Iza scene je u jednom trenutku bilo toliko dece da sam se sa jedne strane osećala zaista blaženo među njima, ali sa druge strane, odgovornost o svakom pojedinačno je ono što se ne može rečima opisati. Zato su tu bili i članovi prvog ansambla KUD „Abrašević“ koji su bili značajan deo organizacije, tako što su pomagali oko tehnike, oblačenja dece, čuvanja, organizacije izlaska po redosledu na scenu, šminkanja, frizurica i svega drugog što prati ovakvu manifestaciju. U jednom trenutku sam ih čak zatekla kako sede na patosu sa najmlađima iza scene i igraju se nekih društvenih igrica, samo kako bi ih zadržali u tišini, kaže Lela Stojnov.

A na sceni vrlo emotivni trenutci.  Lola je na kratko bila prisutna, ali zbog problema koje ima, nije mogla da se zadrži na kocertu.

U Banatskom Novom Selu, veče pred koncert, održana je Muzička Nova godina u organizaciji Race Vlahovića. Tim povodom prikupljeno je 200.070,000 dinara koji su uplaćeni na račun za Lolu Medenicu.

- Čekamo još našeg sjajnog fotografa Zorana Nedića, da završi fotografije sa posvetom i onda ćemo objaviti ukupnu konačnu cifru . Za sada je to 372.070,00 dinara. Naša borba se nastavlja.

Ovim putem apelujemo na sve koji odlaze u banke po svoja primanja da kada podignu svoju platu ili penziju, usmere na račun 160-5810200046633-03 makar 100,00 dinara. Nama ne znači mnog a njoj znači možda novi korak kroz neki lepši život. Šta više dodati o toj dečijoj energiji. Oni su jednostavno posebna deca. Oni rastu u udruženjima koja vode brigu o ovakvim stvarima i zato im se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog humanitarnog koncerta pojedinačno zahvaljujem, zaključuje Stojnov.

(M.D.)Konoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------