Princeza Katarina Karađorđević donirala Sigurnoj kući u Pančevu igračke i sredstva za higijenu

jun 07 2018 /
Tagged under

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina u pratnji članica Udruženja Lajflajn Čikago (LifeLine Chicago) Sonje Ogrizović i Melani Sever posetila je Prihvatilište za žene i decu žrtve porodičnog nasilja - Sigurnu kuću Pančevo.

Prilikom posete, NJKV Katarina prisutnim korisnicama i deci uručila je igračke i pakete (sredstva za ličnu higijenu) koje je doniralo Udruženje Lajflajn.

Udruženje Lajflajn je doniralo obuću i odeću i druge potrepštine, a Kolo Srpskih sestara je prikupilo i doniralo igračke. 

Nakon oficijalnog dela upoznavanja i predstavljanja rada Prihavtilišta sa jedne strane i Fondacije sa druge strane, sa princezom i članicama udruženja razgovarano je na temu potreba žrtava porodičnog nasilja i načina na koji NJKV i udruženje mogu da pomognu i podrže rad Prihvatilišta i naročito ekonomskom osnaživanju žena žrtava porodičnog nasilja. Princeza Katarina je izrazila slaganje sa isticanjem važnosti faktora ekonomske i materijalne samostalni pri izlasku iz nasilja. Ona je pokazala spremnost da u ovim aktivnostima pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. 

- Poseban utisak na nas je ostavila neposrednost i toplina NJKV Katarine u kontaktu sa korisnicama i naročito decom, i zainteresovanost da u razgovoru sa njima dođe do saznanja o njihovom potrebama, mogućnostima i planovima, željama, saopšteno je iz Sigurne kuće Pančevo.

Read 516 times Last modified on četvrtak, 07 jun 2018 14:53

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------