ZAVRŠEN KARNEVAL U PANČEVU: Više desetina hiljada ljudi na centralnim gradskim ulicama u danima karnevala (FOTO, VIDEO)

jun 17 2018 /
Tagovano

Već 16 godina karneval u Pančevu spaja ljude iz različitih zemalja. Skoro čitav grad izađe na ulice da pozdravi karnevalske grupe.

Međunarodna karnevalska povorka, koju je činilo 35 grupa, na čelu sa maestrom karnevala Borisom Matijevićem prošla je ulicom Vojvode Radomira Putnika sa oko 2.000 učesnika iz Crne Gore, Hrvatske, Italije, Rumunije, Slovenije, Kube i Srbije nakon čega je usledio spektakularan vatromet.

 

Ove godine učestvovala je i grupa iz Tivta sa maskom Lepotica i zver. Oni su vikend ranije održali svoj prvi karneval u Tivtu,a predstavnici našeg karnevala bili jedni od učesnika. 

Posebnu notu dale su Brazilske samba plesačice i grupa sa Kube svojim nastupima na Centralnom karnevalskom stejžu na prepunom Trgu Đorđa Vajferta.  

Na više od dvadeset lokacija u gradu organizovani su koncerti za sve pančevce i posetioce karnevala. Bilo je za svakoga po nešto - bendovi su svirali na binama postavljenim ispred lokala od stranog roka, disko muzike, ex yu do popularnih hitova. 

Internacionalni Karneval Pančevo je potvrdio epitet najveće ulične manifestacije u Srbiji i bar na kratko je promenio izgled grada, a zahvaljujući dobroj atmosferi i zadovoljnim učesnicima dobar glas će se daleko čuti.

 Konoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------