Nova pravila kućnog reda u Pančevu

jul 03 2018 /
Tagged under

Građani Pančeva će uskoro dobiti novi pravilnik o ponašanju u gradskoj sredini, koji podrazumeva niz pravila i sankcija.

Nacrt odluke o opštim pravilima kućnog reda utvrđuje niz prihvatljivih ponašanja za život u urbanim uslovima, počevši od vremena odmora kada je zabranjena galama, skakanje, trčanje, a kućni aparati mogu da rade samo do sobne jačine zvuka, pa do okupljanja koja se moraju najaviti upravniku zgrade i završiti do sat iza ponoći, piše Politika. 

Prekršaji kao što su bacanje mrvica iz stolnjaka kroz prozor ili preko ograde terase mogli bi biti kažnjeni sa 10.000 dinara, a ista sankcija čeka i ukuliko tresu tepih ili bacaju smeće sa visine. Novim pravilima odlazi u istoriju prostiranje veša sa vidljive strane ulice.

Odlukom o komunalnom redu novčano će biti kažnjeni i svi oni čija klima bude kapala na javnu površinu ili sprovođena u oluke. Svaka građevinska i instalaterska intervencija u zgradi mora se prethodno javiti upravniku i dokumentovati potrebnim dozvolama. 

Novom odlukom naglašene su i "stare" obaveze skupljanja lišća i čišćenje snega ispred zgrade.

Kazne koje su predviđene za privatna i pravna lica mogu da narastu i do pola miliona dinara.

Nadzor nad sprovođenjem odluke o kućnom redu obavljaće gradski sekretarijati, a stanare će neposredno "nagledati" profesionalni upravnik zgrade, čiji rad plaćaju vlasnici stanova.

(Izvor: Politika)

Read 4271 times Last modified on utorak, 03 jul 2018 11:05

 

Podržite Internet Magazin K-013