Otvorena izložba Emila Sfere u Galeriji SKC na Novom Beogradu

mar 12 2019 /
Tagged under

Emil Sfera Hilandar

U utorak, 12. marta, u Galeriji Studentskog kulturnog centra na Novom Beogradu, otvorena je samostalna izložba crteža i slika na temu Svete srpske carske lavre manastira Hilandara, pančevačkog akademskog slikara Emila Sfere.

U ime domaćina prisutne je pozdravila Ljiljana Subotić, istoričarka umetnosti i Urednik Galerije SKC, dok je o radovima i samoj temi koja je inspirisala autora izložbe govorio je Dušan Milovanović, istoričar umetnosti iz Beograda. 

Emil Sfera Hilandar

U umetničkom-muzičkom delu programa prisutnima su se predstavile mlade violinistkinje Kristina Bojić i Milica Urošević, učenice 2. razreda muzičke škole "Kosta Manojlović" iz Beograda.

Ovu veoma kvalitetnu i interesantnu izložbu možete pogledati do 30. marta. Galerija se nalazi u Bulevaru Zorana Đinđića 152a na Novom Beogradu.

Emil Sfera Hilandar

Emil Sfera je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1994. godine. Priredio je 70 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je na velikom broju kolektivnih izložbi. Studijski je boravio u Parizu na „Cite Internationale des Arts” 1996. i 2003.

Emil Sfera Hilandar

Učestvovao je u velikom broju umetničkih simpozijuma i kolonija. Član je nacionalnih i lokalnih udruženja likovnih umetnika. Aktivno se bavi promocijom dečjeg stvaralaštva i pedagoškim radom. Dobitnik je više nagrada od kojih i dve Oktobarskog salona u Pančevu i vojvođanske nagrade „Nađapati Kukac Peter” za 2010. godinu. Učestvuje u oslikavanju ambijentalnih celina kao što su murali, a oslikava i nameštaj i enterijere.

Emil Sfera Hilandar

Slikarstvom se aktivno bavi od 1984. godine, a do sada je ostvario preko 5.000 umetničkih dela, od kojih se mnoga nalaze u privatnim i galerijskim zbirkama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Pančevu.

Last modified on utorak, 12 mart 2019 23:36
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------