Studenti besplatno popravljaju zube na Stomatološkom fakultetu u Pančevu

mar 19 2019 /
Tagged under

Stomatološki fakultet Pančevo

Ovog meseca svi Pančevci kojima su potrebni popravka, lečenje ili vađenje zuba to mogu uraditi besplatno na Stomatološkom fakultetu u Pančevu, prenosi RTV.

Besplatne intervencije itekako znače građanima jer štede kućni budžet, a studenti imaju priliku da steknu neophodno iskustvo.

Anđelka Zubović došla je na Stomatološki fakultet u Pančevu kada je čula da ovog meseca svi građani mogu besplatno popravljati , lečiti ili izvaditi zub. Kaže da je zadovoljna uslugom i da ovakve stomatološke intervencije itekako znače .

"Ne mora da se kućni budžet potroši za tri,četiri ili pet hiljada koliko inače koštaju ovakve usluge u privatnim ordinacijama i nama Pančevcima to mnogo znači", kaže Anđelka.

Zuzana Črijepok više od 10 godina zube popravlja na Stomatološkom fakultetu.

"Kako da ne znači kada se na ovakav način uštedi nekoliko hiljada dinara. Sve se radi pod nadzorom profesora a i sami studenti se trude da to urade što bolje", kaže Zuzana.

Za 60 tak studenata Stomatološkog fakulteta praksa je izuzetno važna jer postoji određen broj popravki i ekstrakcija zuba koje moraju imati da bi izašli na ispit.

„Osim što učimo da popravljamo, vadimo zube i slično učimo i kako da razgovaramo sa pacijentima,kako da ih opustimo,prvo sebe pa onda njih", dodaje Gabrijela Ilić, studentkinja treće godine.

Besplatne intervencije za građane organizuju se u zavisnosti od vrste vežbi koje studenti moraju da prođu.

„Svake godine sprovodimo ovakve akcije pogotovo u martu i aprilu. Imamo veliki broj pacijenata zainteresovanih da provere oralno zdravlje i urade neku od stomatoloških intervencija koja im je neophodna", veli prof. dr Vojo Kolar, dekan.

„U zavisnosti od vežbi studenata kod nas traju besplatna popravka, lečenje, zuba, ekstrakcija i čišćenje kamenca. Svaki student ima svog pacijenta i svoju stolicu. Da ne bi došlo do gužve mi zato zakazujemo", objašnjava Rada Perišić, glavna sestra.

Ovde kažu da će u aprilu i maju biti nastavljeno besplatno lečenje zuba i skidanje kamenca.

(RTV)

Konoba32Konoba32Konoba32