MUZIČKE VESTI: WHITE LIES predstavlja "Hold Back Your Love"

dec 05 2016 /

White Lies je izbacio nov video za pesmu “Hold Back Your Love” koji je režirao David Pablos. Pesma je ispunjena arpeđiranom bas linijom, dens ritmovima i emotivnom pevačkom linijom Harrya Mcveigha.

“Teško mi je da govorim o “Hold Back Your Love” – izjavio je Charles Cave i nastavio: “Apsolutno svi volimo ovu pesmu. Isto sam se osećao i kada smo snimali “Death”, “Bigger Than Us” ili “Bih TV”. Nazovite to emotivnim vezivanjem ili prosto “dobrim uvetom”, ova pesma se smešta u prve redove naših pesama. Pokušavam da se setim kako je ona nastala što je uvek pozitivni osećaj jer znači da je proces bio inspirativan ali znam da je brzo napisana i da su melodije nastajale same od sebe. Mislim da smo bili u “Tango In the Night” stanju kada je ova pesma nastala. Ali isto tako u njoj je  i solidni Talking Heads uticaj uz koji možete plesati!”

Album je sniman u privatnom studiju Bryana Ferrya i producirao ga je bend lično. Imali su pomoć ekspertskog tima koji su činili Gremi nagrađen tonac James Brown (foo Fighters, Artic Monkeys), David Wrench (Caribou, FKA Twigs) za miksom kao i dugogodišnji saradnik Ed Buller koji je pomogao oko produkcije.