ROKERIJADA 2019: Otvoren je konkurs za prijave mladih autorskih bendova iz Srbije

jun 01 2019 /

Rokerijada 2019 Petrovac na Mlavi

UG Fabrika - Petrovac na Mlavi treći put za redom organizuje festival rokenrola. 

Rokerijada 2019. počinje izložbom fotografija sa prethodna dva festivalska izdanja (2017 i 2018) i njihovom pretečom - koncertom: 50 godina petrovačkog rokenrola (2016).

Izložba će biti otvorena u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi 23. avgusta, autor fotografija je eksluzivni fotograf festivala Saša Sima Simić, a autor izložbe kustos Milan Jenić.

Muzički program festivala počeće u četvrtak, 29. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra, gde će ovogodišnje takmičare i publiku dočekati koncert jednog benda, nakon čijeg nastupa će nastati tradicionalni jam session u izvođenju takmičara i muzičara koji nastupaju u revijalnom delu muzičkog programa. Petak, 30. avgust, rezervisan je za takmičenje mladih autorskih bendova i revijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika - benda Crossroad iz Loznice, na Main stage-u na centralnom gradskom trgu. Poslednjeg dana muzičkog programa, u subotu 31. avgusta, predstaviće se petrovački bendovi Meda, Vuk i Sandokan i Art Diler, kao i headliner ovogodišnjeg festivala - Dejan Cukić i spori ritam bend, takođe na Main stage-u.

Ovogodišnji konceptualni novitet je Rock buvljak - sajam ručno proizvedenih muzičkih instrumenata i opreme, kao i svih drugih rokerskih stvari poput nakita, odevnih predmeta, ploča, diskova, časopisa itd. - koji će biti održan na centralnom gradskom trgu 31. avgusta u prepodnevnim časovima.

Festival će zaključiti radionica za decu i mlade - Rockaonica - koja će ove godine, kao svojevrsna rock garaža, biti održana u petrovačkoj biblioteci "Đura Jakšić". Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da tada dožive osećaj nastupa sa bendom (Art Diler). 

Rokerijada 2019 Petrovac na Mlavi

Rokerijada je, kao projekat od javnog interesa i strateški turistički resurs, podržana od strane Opštine Petrovac na Mlavi i mnogobrojnih lokalnih donatora. Sem edukativnog i zabavnog karaktera, festival Rokerijada je takođe i humanitarno angažovan, jer se tokom njegovog održavanja tradicionalno prikuplja materijalna pomoć za petrovačko porodilište.

Konkurs za takmičarski nastup je za zainteresovane bendove otvoren od 1. do 30. juna. Više o konkursnim uslovima videti na: https://rokerijada.fabrika.pt/ 

Predviđene su vredne nagrade za najuspešniji nastup, kao i za pojedince koji budu ostavili najbolji utisak.

(Foto: Saša Sima Simić)