ROCK VILLAGE po petnaesti put u Banatskom Sokolcu 9. i 10. avgusta

avg 08 2019 /

Rock Village Banatski Sokolac

U petak i subotu, 9. i 10. avgusta, u Banatskom Sokolcu održaće se 15. jubilarni "Rock Village".

Rockvillage je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini. Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

Rockvillage je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka.

Na Rockvillage-u ćete uvek moći da čujete raznovrsne izvođače. Od onih najpoznatijih, pa sve do onih mnogo manje afirmisanih, koji maltene svoje prve muzičke korake.

Ono što Rockvillage čini jedinstvenim festivalom u Srbiji jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan.

Takođe, o Rockvillage-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava.

Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue 

Kamp koji se organizuje u okviru festivala je, takođe, besplatan, a redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera.

Program 15. Rock Village festivala:

Rock Village Banatski Sokolac