Obustavljena isporuka avio-goriva zbog problema u Rafineriji Pančevo

sep 07 2019 /

Obustavljena isporuka avio-goriva zbog problema u Rafineriji Pančevo

Zbog zastoja u proizvodnji avio-goriva u Pančevu, kako je saopštila Naftna industrija Srbije (NIS), tokom vikenda ono se neće isporučivati aerodromima u Beogradu i Nišu, a kako piše portal Tango six neke kompanije pune rezervoare na drugim vazdušnim lukama. 

Od sinoć se gorivo ne isporučuje i tako bi trebalo da bude do nedelje, 8. septembra uveče, saznaje Tango six. Nakon njihovog pisanja o obustavi isporuke goriva, što bi moglo da utiče na aerodrome u Nišu i Beogradu, oglasio se i NIS.

"Usled zastoja u proizvodnji avio-goriva u Rafineriji nafte Pančevo, došlo je do kratkotrajne obustave isporuka ovog derivata. Kompanija NIS će nastojati da proizvodnju obnovi u najkraćem mogućem roku. Takođe, NIS je započeo i hitan uvoz ovog derivata iz zemalja regiona. Shodno procedurama, kompanija je o nastaloj situaciji obavestila i klijente na aerodromima u Beogradu i Nišu" - navode u NIS-u.

Kažu da će tokom dana do ponoći imati dovoljne količine dopuna goriva za avione, a ističu da rade na tome da se snabdevanje stabilizuje početkom sledeće nedelje.

Tango six piše i da strane avio-kompanije od sinoć planiraju alternativne načine snabdevanja avio-gorivom - pune svoje letelice na drugim aerodromima.

Inače, NIS je jedini dobavljač avio-goriva.

(TangoSix, foto: NIS)