VUKOVIĆ: Borković je simbol katastrofalne sportske politike

sep 15 2019 /

VUKOVIĆ: Borković je simbol katastrofalne sportske politike

Predsednik resornog odbora za sport Gradskog odbora Narodne stranke Pančevo Igor Vuković upozorio je na katastrofalni sportsku politiku u našem gradu.

Vuković kaže da je kao jedan od glavnih problema taj što građani Pančeva finansiraju Borkovića sa 120 miliona dinara godišnje, iako mahom ne znaju da li je prvo poslanik SNS-a ili vozač, očekuju makar minimum dostojanstva prilikom njegovog predstavljanja Pančeva. Ne u skupštini, nego na auto trkama.

- Scena u kojoj ovaj milioner sa sve grbom Pančeva na grudima utrčava u boks drugog vozača i udara pripadnicu lepšeg pola koja se tamo zatekla sve je samo ne popularizacija grada Pančeva. Sportska politika Pančeva već decenijama je duboko pogrešna. Glavnu bitku sportski klubovi vode međusobno na nivou grada, a ne sa klubovima iz drugih gradova. Pa tako jednima odgovara neuspeh drugih, jer će im to omogućiti bolje finansije. Apsurd. U korenu ove apsurdnosti leži još veća. To je finansiranje profesionalnog sporta. Koliko puta ste bili na nekoj utakmici, nijedna nije vredna tolikog novca čak i da smo redovni svakog vikenda na utakmicama svakog kluba, kaže Vuković.

Nula dinara za profesionalan sport. Infrastruktura i mladi jedini prioritet.

Vuković navodi da je novo doba za koje se Narodna stranka bori u svim oblastima, mora doneti istinski zaokret u prioritetima.

- U oblasti sporta to je potpuno drugačiji način funkcionisanja. Preko 200 miliona za klubove, uz 120 za Borkovića istinska su sramota za grad, da budemo do kraja iskreni i za sve njegove građane. Jedna nova multifunkcionalna hala, kakva je napravljena u Golubincima (Srem), košta 90 miliona dinara. “Dinamo” i “Železničar” sa 400.000 evra godišnje bi trebalo da igraju najmanje Superligu, tako da svakako računamo da im bar 10 godina neće nedostajati novca. Godišnje bi moglo da se izgradi najmanje 3 hale. Za 4 godine svako selo u opštini Pančevo bi imalo novu halu, grad takođe-veliku, a mogao bi se izgraditi i olimpijski bazen.

Uz solidan broj malih terena na otvorenom raznih sportova. Samo preusmeravanjem novca od profesionalnih-kriminalno strukturiranih klubova ka infrastrukturi! O sprezi infrastrukture i razvoja mladih ne treba govoriti. “PSK”- najstariji fudbalski klub u gradu je ugašen zbog duga od milion dinara. NJegovo reosnivanje, uz oživljavanje atletike, gimnastike i KK “Dinama” bi trebalo da bude još jedan od simboličkih diskontinuiteta sa dvodecenijskim maltretiranjem građana Pančeva u oblasti sporta.

Konstantno pranje novca, bez ozbiljnih rezultata, bez napravljenih vrhunskih sportista, sa promovisanjem loših vrednosti u svom delovanju glavna su obeležja sadašnjeg sportskog rada u našem gradu, dodaje Vuković. Energija koja nas vodi neće dopustiti da svi koji su štetili budžet grada ostanu bez sudskog procesa. Grad će oformiti ozbiljan pravni tim koji će se pozabaviti ovom temom. Sa druge strane izgradnja infrastrukturnih projekata mora se voditi maksimalno transparentno. Do poslednjeg dinara. Da svaki podatak i svaki tender budu dostupni na internet portalu i u opštini bukvalno svakom građaninu Pančeva. U svakom trenutku. Pančevo je bogat grad. Novca ima. Godišnji budžet nam je 5 milijardi dinara. U sportu znamo šta bi trebalo, i pokazaćemo uskoro, izjavio je Vuković.