Konkurs za Salon umetnosti - Galerija savreme umetnosti Kulturnog centra Pančeva

okt 08 2019 /

Konkurs za Salon umetnosti - Galerija savreme umetnosti Kulturnog centra Pančeva

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u novembru 2019. godine, organizuje 49. Salon umetnosti Pančeva sa temom PRINUDNA SLOBODA, na kojem će biti predstavljeni radovi iz oblasti slikarstava, grafika, crtež, strip, vajarstva i otvoreni segment graničnih i intermedijalnih ostvarenja.

Prinudna sloboda

Između propisane slobode zadate umetnošću kao načelom i svetim izvorom u modernom značenju pojma (koji se oblikovao od 18. veka i kulminirao u 20. veku) i lažne slobode koje nudi društvo nošeno političkim i ekonomskim tokovima neoliberalizma, umetnik kao ličnost i njegova stvaralačka praksa, na tom putu potvrđivanja postojanja i apologije nepatvorene slobode, prigrlјava i proklamuje adut slobode stvaranja - nesputan izraz, esencijalan autonomiji umetničkog, imanentan onom što se definiše, potvrđuje i brani – umetnosti. Zadati tematski okvir ovogodišnjeg Salona pretpostavlјa traženje stava i promišlјanje kontradiktornog položaja ličnosti koja stvara u savremenom svetu omeđena granicama van nje i kolebanjima unutar nje.

Dimitrije Jovanov, istoričar umetnosti

Zainteresovani na konkurs mogu poslati:

1. fotografiju rada (JPG 300DPI) sa kojim konkurišete za Salon.

2. podaci o radu ( naziv rada, godina, tehnika, dimenzije) kratka biografija u vordovom dokumentu( kontakt, školovanje..- 3 reda najviše)

3. pravo učešća imaju svi profesionalni umetnici koji su rođeni ili rade na teritoriji grada Pančeva.

4. konkuriše se sa umetničkim delima nastalim posle 2017. godine

Radovi treba da budu galerijskog formata (opremljeni i spremni za kačenje). Žiri ima pravo da pozove umetnika. Konkursnu dokumentaciju dostaviti od 1 do 10. oktobra 2019. na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ZA SALON PANČEVA. Žiri dodeljuje tri nagrade (od kojih prva ili druga mogu biti otkupne a treća je organizacija samostalne izložbe u galerijskim prostorima KCP-a.). Učesnici konkursa će biti obavešteni o rezultatima i datumu dostavljanja radova do 16. oktobra.