Susreti "Abraševića" posle 29. godina u Valjevu, ansambli pančevačkog "Abraševića" učesnici u programu

okt 17 2019 /

Susreti "Abraševića" posle 29. godina u Valjevu, ansambli pančevačkog "Abraševića" učesnici u programu

Članovi pančevačkog Abraševića biće ovog vikenda sa svojom porodicom Abraševića Srbije u Valjevu na velikim "Susretima Abraševića".

Ovakva manifestacija je nešto najlepše što se može videti u svetu folklornog stvaralaštva iz razloga što se na jednom mestu može videti ali i osetiti snaga i energija folklornih umetnika, najveće umetničke kuće u našoj zemlji.

- Umetnička kuća Abrašević, može se slobodno reći da predstavlja jedan kulturno-umetnički brend u našoj zemlji, obzirom na dužinu trajanja , odnosno postojanja, zatim po broju članova, odnosno mladih umetnika koji čine ovu umetničku kuću ali i po velikim umetničkim imenima koja su u ovoj kući radila i rade. Standardi u radu ove umetničke kuće su na zavidnom niovu. Sada zamislite kada se sedamnaest ansambala istog imena iz gradova Srbije nađe na jednom mestu i napravi umetnički spektakl, koji ovog puta podrazumeva jedan veliki defile ansambala po gradu Valjevu, zatim izvedbu zajedničkog velikog kola na trgu, a onda u večernjim časovima koncert na sceni Doma kulture u Valjevu. Nakon svega ovoga sledi zajednička večera, kaže za K-013 Online Lela Stojnov predsednica KUD "Abrašević" Pančevo.

U petak, 18. oktobra, u Valjevu će nastupati prvi ansambl, dok će u subotu 19. oktobra nastupiti dečiji ansambl.

Valjevo će dva dana za redom biti domaćin ovih susreta, a naš pančevački Abrašević se sprema da sa članovima svoje porodice Abrašević, doprinese što kvalitetnijem i lepšem programu ovih susreta. Pančevački Abrašević se nada da će sledeće godine uspeti da svoju porodicu Abraševića na ovakav način ugosti u Pančevu.