Prvi ansambl KUD "Abrašević" Pančevo putuje u Austriju

nov 14 2019 /

Prvi ansambl KUD "Abrašević" Pančevo putuje u Austriju

Nakon Rumunije, Holandije i mnogobrojnih nastupa po Srbiji, KUD Abrašević Pančevo večeras kreće na poslednju inostranu turneju u ovoj godini.

Put dugačak 850 kilometara vodi pravo u austrijski grad Wels gde će Abrašević učestvovati na koncertu koji organizuje KUD "Bosiljak". 

- Ovo je malo drugačije predstavljanje prvog ansambla, odnosno ovog puta ne idemo na festival, već putujemo u goste srpskom kulturno umetničkom društvu Bosiljak koje obeležava deset godina rada u Welsu. U pitanju je jedno lepo, sada već staro prijateljstvo dva ansambla Abrašević i Bosiljak, koji unazad godinama gostuju jedni kod drugih. Ovaj put je povod između ostalog i lep mali jubilej. Pored Abraševića, na koncertu koji će biti upriličen 16.11. učesnici programa biće još pet kulturno umetničkih društava koji rade u dijaspori. Lepo je videti naše ljude preko, kako i u belom svetu neguju našu kulturu, a mi kao gosti iz matice, tu smo da budemo podrška. Za nas je ova godina bila više nego radna ali ovim se ne završava.

Čeka nas godišnji koncert koji će se održati 14.12.2019. u Kulturnom centru ali moguća su još neka kraća putovanja, obzirom da poziva ima i za prvi ansambl i za decu ali moramo iz materijalnih razloga, nekada nešto i da odbijemo i to je jedini razlog zašto ne možemo sve da prihvatimo. Ipak, stigli smo mi ove godine da obiđemo lepo našu Srbiju ali i da pokažemo Svetu naš folklor, kaže za K-013 Lela Stojnov predsednica KUD "Abrašević".