Umesto 300 dinara za povratnu do Beograda, plati 89 dinara, evo kako!

avg 09 2019 /

ATP Pančevo Beograd prevoz

Građani Pančeva, koji koriste usluge jedinog gradskog prevoznika ATP Pančevo, već neko vreme plaćaju nerealnu cenu prevoza do Beograda. Ukoliko putujete do glavnog grada iz bilo kojih razloga, morate da izdvojite čak 300 dinara za povratnu kartu ili 200 dinara u jednom pravcu. 

Da je zaista u pitanju nerealna cena, primera radi, ukoliko putujete iz Pančeva za Šabac linijom koja ide preko Obrenovca u jednom pravcu treba izdvojiti svega 600 dinara. Ako uzmemo u obzir kilometražu do Šapca i onu do Beograda zaključak je više nego jasan.

Istraživali smo kako se još može stići do Beograda ali po višestruko manjoj ceni.

Za sve one koji žele, uz malo rekreacije, mogu iskoristiti polazak linije 108 GSP-a, koji od stanice "Duboka bara" ili ti popularnog "Spektra" vozi do Omladinskog stadiona u Beogradu. 

Kako stići do stanice "Duboka bara"?

Besplatan način je prošetati se preko mosta na starom putu za Beograd, gde treba proći deonicu dugačku nešto više od jedan kilometar.  Drugi način je sačekati ATP "Pančevo" i od hotela "Tamiš" izaći na prvu stanicu kod fabrike vode pa odatle peške 200 metara do Spektra. Cena prevoza do fabrike vode je 100 dinara. 

Atp Pančevo Beograd prevoz

Na ovoj stanici polazi linija 108 GSP-a koju možete iskoristiti za prevoz do Beograda.

Karta za prevoz je svega 89 dinara, a s obzirom da je u pitanju vremenska karta možete iskoristiti u narednih 90 minuta za prevoz na linijama GSP-a. Napominjemo da je u pitanju druga zona istu kartu možete koristiti samo u drugoj zoni u narednih 90 minuta. Ukoliko želite da kupite kartu za zonu 1 i 2 ona košta 179 dinara i važi 90 minuta. 

Interval linije 108 je radnim danima 20-30 min. / subota: 20-30 min. / nedelja: 30 min. Prvi polazak ka Beogradu je u 04:35 a poslednji je u ponoć. U povratku sa stanice "Omladinski stadion" prvi polazak je u 04:10, a poslednji u 23:30.

Atp Pančevo Beograd prevoz

Gde kupiti karticu i dopunu za BusPlus u Pančevu?

Karticu možete kupiti u centru grada, u trafici koja se nalazi kod Korzoa. Kupujete nepersonalizovanu karticu koja košta 250 dinara i važi tri godine i dopunite je po želji. 

Kako još možete platiti vremensku kartu?

Za korisnike MTS mreže kartu možete platiti i preko mobilnog telefona koristeći aplikaciju MTS Centar. 

Ukoliko posedujete Mastercard paypass karticu možete i njom platiti prevoz po ceni od 98 dinara za vremensku kartu u zoni 1 i 2.  Prislonite karticu aparatu i na taj način ćete platiti prevoz. Nije moguće kupovati grupnu kartu na ovaj način plaćanja. 

Na kraju, za vreme istraživanja vozili smo se na relaciji Duboka bara (Spektar) - Beograd (Omladinski stadion) - Duboka bara i na taj način otišli i vratili se iz Beograda za svega 89 dinara koristeći jednu vremensku kartu u trajanju od 90 minuta za zonu 2. 

(A. Simić)