ZA PRIMER DRUGIMA: Pančevac zaustavio vozilo na sred raskrsnice, izašao i uradio nešto što bi retko ko!

jan 24 2019 /

Dr Žarka Fogaraša, Vojvode Petra Bojovića Pančevo raskrsnica

Šta mislite, hoćemo li i mi ikada ostariti? Ili se plašimo da razmišljamo o tome?

Pančevački heroj spasio je život starijoj sugrađanki . On je vozeći službeno vozilo Luke Dunav primetio da se nešto čudno dešava na raskrsnici ulica dr Žarka Fogaraša i Vojvode Petra Bojovića.

- Stajao sam službenim vozilom ispred semafora na raskrsnici ulica dr Žarka Fogaraša i Vojvode Petra Bojovića. Kada se za nas upalilo zeleno svetlo, primetio sam na pešačkom prelazu stariju sugrađanku koja je bila prilično iznemogla, u papučama... I u jednom trenutku  je krenula da prelazi ulicu iako je bilo crveno svetlo za pešake. S obzirom da je taj deo raskrsnce veoma frekventan i nepregledan, zaustavio sam se i istrčao iz kola kako bi pomogao starici da pređe ulicu.

Ljudi koji su bili u drugim vozilima, nisu u prvi mah ukapirali o čemu se radi... 

- Dok sam joj pomagao da bezbedno pređe na drugu stranu ulice, starica mi se požalila kako je slabovida, da pošla u papučama jer nije dobro videla kakvo je vreme napolju, kako teško hoda... kaže Miroslav Zubović, pančevački heroj.

U današnjim vremenima, kada smo svi po malo zaboravili na humane stvari, ovo bi trebalo da bude za primer i nekim mađim generacijama. Danas , sutra, svi ćemo doći u te godine i ko zna šta nas čeka.

Inače, pored svog redovnog posla Miroslav se bavi i mladima, kroz volonterski rad u pančevačkom kulturno-umetničkom društvu „Abrašević“ , gde obavlja funkciju sekretara.

- Ja sam siguran da bi mladi, koji se nalaze u Abraševiću, sigurno postupili kao i ja, jer ih svakodnevno tome učim, zaključio je Zubović.

Evo i jednog od komentara na društvenim mrežama:

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES