RTS: Čiste se putevi u Pančevu i okolini

jan 25 2019 /

Sneg koji već nekoliko dana pada u Pančevu i okolini zadao je dosta posla putarima, a probleme vozačima. Sporedne ulice, parkinzi i trotoari nisu dobro očišćeni, ali su svi putevi prohodni, prenosi RTS. 

U preduzeću „Dekoform”, zaduženom za zimsko održavanje lokalnih puteva u Pančevu, kažu da imaju dovoljno mehanizacije, soli i ljudi da pokriju četvrti stepen dežurstva, koji je trenutno na snazi.

„Imamo putarsko vozilo, tri kamiona od 10 tona i dva kamiona od 15 tona. Toliko zahteva četvrti stepen pripravnosti. Imamo dovoljno soli i rizle. So sipamo na gradske ulice, a mešavinu soli i rizle na opštinske puteve”, kaže Goran Nešković, šef Zimske službe.

U Gradskoj upravi Pančeva zadovoljni su radom preduzeća, koje je angažovano nakon tendera.

„Mi smo zadovoljni kada su ulice prohodne, pod bilo kojim uslovima, i kad su veće padavine, kao što se očekuje do kraja dana, i kad su manje”, navodi Slave Bojadžijevski iz JP Urbanizam.

U Pančevu se čisti oko 300 kilometara puteva, od čega je 105 kilometara prvog prioriteta. Najviše se vodi računa o kritičnim tačkama koje su svake zime na istim mestima.

„Kritične tačke su na nadvožnjacima, zbog njihovog položaja i mogućnosti zaleđivanja, na mostovima i putevima ka pojedinim naseljenim mestima”, objašnjva Slave Bojadžijevski.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, sneg će nastaviti da pada do kraja dana i sutra, pa se vozačima savetuju oprez i strpljenje.

(Izvor: RTS)

PROČITAJTE JOŠ I... Vremenska prognoza za 26. januar i naredne dane