Novih 156 sudija položilo zakletvu, među njima i iz Pančeva

feb 28 2019 /

Sudije zakletva

U Domu Narodne skupštine u Beogradu danas je 156 novih sudija položilo zakletvu pred predsednicom skupštine Majom Gojković.

Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabrane na funkcije u osnovnim sudovima u Aranđelovcu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Pančevu, Požarevcu, Rumi, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu.

Takođe, zakletvu su položile i sudije koje su prvi put izabrane na sudijske funkcije u prekršajnim sudovima u Aranđelovcu, Valjevu, Vranju, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Lazarevcu, Nišu, Novom Pazaru, Požarevcu, Požegi, Prijepolju, Rumi, Senti, Smederevu, Somboru, Užicu, Čačku, Beogradu, Novom Sadu i Preševu.

Gojković je tom prilikom izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.

"Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji", poručila je Gojković novoizabranim sudijama.

Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polaže zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine.

Izabrani su na prvu sudijsku funkciju na sednici narodne skupštine 14. februara.

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES