RTV: Pančevo dobilo Uniju poslodavaca

feb 28 2019 /

grad pancevo panorama

Pančevo je dobilo Uniju poslodavaca. Na osnivačkoj skupštini učestvovali su predstavnici Udruženja zanatlija i preduzetnika kao i 20 tak firmi koje posluju bar deset ili više godina, prenosi Radio televizija Vojvodine.

"Ciljevi ove organizacije su da se stvori jedno jako udruženje poslodavaca koje će formulisati zahteve prema lokalnoj samoupravi, Pokrajinskoj i Republičkoj vladi koji se tiču njihovog poslovanja i koji će obezbediti stabilnost tog poslovanja", kaže Filip Perić, predsednik Unije poslodavaca grada Pančeva.

Trenutno imamo oko 7.000 zaposlenih. Želimo da zaštitimo njihova radna mesta kao i naše poslovanje poručuju poslodavci.

Na Osnivačku skupštinu došli su i predstavnici Unije poslodavaca Vojvodine koja trenutno broji oko 28.000 članova. Ponudili su stručnu podršku,informacije o konkursima, subvencijama, promenama...

"Prvi zadatak je smanjenje nameta na privredu. Da oni budu transparentni i ono što je jako važno da se za svaki novi namet privrednici pitaju. Da znamo gde ide taj novac, zašto se koristi, kako se kontroliše, faktički je to želja privrednika", napominje Stojšić Stojanovska, direktorka Unije poslodavaca Vojvodine.

U 24 grada trenutno postoje unije poslodavaca kaže Ivan Kovačević, zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije i dodaje:

"Puno je inicijativa koje je Unija poslodavaca pokrenula. Vezano za porez ,naplatu pdv-a da to bude na odloženo ,kada se realizuje faktura. Zatim smo pokrenuli inicijativu da se poštuje zakon iz 2011 godine da komunalne usluge budu iste za fizička i pravna lica. Izborili smo se i da neoporezivi deo na minimalne zarade bude podignut sa 11 hiljada i 700 na 15 hiljada dinara kao i da se ukinu doprinosi na teret poslodavaca za nezaposlenost. Privrednici shvataju da samo udruženi mogu biti relevantna snaga i ostvariti interese".

(RTV)

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES