Počela kreativna radionica u KUD "Abrašević" (FOTO)

mar 16 2019 /

KUD Abrašević Pančevo

Kulturno umetničko društvo Abrašević, počelo je sa svojom prolećnom kreativnom radionicom u kojoj učestvuju svi članovi dečijih ansambala. 

Uprava Abraševića je ovakve akcije već sprovodila, a ovog puta su rešili da proleće u njihovim prostorijama dočekaju sa dečijim ručnim radovima i da se ovako druže sve do Uskrsa, kada je planirano zajedničko farbanje jaja i obeležavanje Uskršnjeg praznika u krugu porodice Abraševića. 

KUD Abrašević Pančevo

- Više puta sam rekla da rad ovakve umetničke kuće kao što je Abrašević, ne podrazumeva samo rad na usavršavanju dece u umetničkoj odnosno tradicionalnoj igri, već je to rad koji podrazumeva bavljenje decom u njihovom razvoju i drugih umetničkih afiniteta ali i vaspitno obrazovnom radu.

KUD Abrašević Pančevo

Kroz ovakve radionice,  vi možda otkrijete i druge talente kod dece,  kojima se neki od njih kasnije opredele i pored folklora. Druga vrlo važna stvar jeste druženje bez mobilnih telefona, ali i zbližavanje dece jednih između drugih odnosno zbližavanje različitih uzrasta grupa ansabala koji možda nemaju prilike da se mnogo druže van proba, obzirom na različite termine odrzavanja tih proba.

KUD Abrašević Pančevo

Tako je kod nas normalno da i oni mali pačići, znaju ko je Milica, Luka, Filip, Katarina, Marko, Jovana i da ne nabrajam momke i devojke prvog ansambla, koji učestvuju sa najmlađima u ovim radionicama.  Radionicu vodi Milica Petrović, igračica prvog ansambla, koja je inače prava umetnička duša,  obzirom da pored tvoga što je odličan igrač ona i predivno slika, piše ali i čita, pa nam tako vrlo često vodi i program na koncertima. 

KUD Abrašević Pančevo

Naravno tu su i ostali članovi prvog ansambla. Plan je da ova prva etapa radionice traje do Uskrsa a onda se pripremamo za naš tradicionalni koncert povodom dana porodice 15. maja, kaže za K-013 Online Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević". 

KUD Abrašević Pančevo

Svima bude lepo u ovim radionicama, pa tako i roditeljima koji od dece dobiju dva sata slobode da se posvete sebi,  dok u Abraševiću o deci vode brigu na najlepši mogući način. Pala su tu prva ljubavna pisma i zaljubljivanja, što ovoj vrsti umetnosti, nikada nije manjkalo. Dečaci su pravi mali kavaljeri, dokazano u mnogim prilikama. 

KUD Abrašević Pančevo