Humani Pančevci pomogli dvanaestočlanu porodicu Milovanov

apr 08 2019 /

Porodica Milovanov

Za Mariju i Dragana Milovanov i njihovih desetoro dece konačno stigli koliko toliko bolji dani.

Naime, jedan naš sugrađanin odlučio je da pomogne ovoj porodici tako što je ustupio kompletan nameštaj. Nakon poziva njegovog komšije Slavka Radojčića preko "Fejsbuka" grupa pančevaca se okupila i pomogla u prebacivanju nameštaja.

Akciji su se priključili i članovi KUD "Abrašević" koji su ovoj porodici donirali pomoć u vidu odeće i obuće. 

- KUD "Abrašević" je za ovu porodicu čuo zahvaljujući FB objavi naše sugrađanke Katarine Deninger koja je apelovala da se porodici pomogne. U kontaktu sa njom pre desetak dana saznali smo da su deca uzrasta od 6 meseci do 16 godina, a kako mi imamo dečije ansamble tih uzrasta, odmah smo objavili u našim viber grupama , da je nova humanitarna akcija u toku i da svako od kuće donese šta može. Naravno i Uprava.

Porodica Milovanov

Mi smo posljednjih nedelju dana prikupljali stvari i kada smo pročitali objavu Radojčić Slavka, da će on i njegova ekipa danas nositi neki nameštaj porodici, kontaktirali smo ga i dogovorili da i mi danas odnesemo prikupljenu pomoć. To je uglavnom garderoba i obuća. Članovima Abraševića ovo nije prvi put ali ne volimo o tome mnogo da pričamo. Mada nekada mislim da ovakve stvari treba istaći, obzirom da su nam moralne vrednosti prilično narušene i da moramo davati primer drugima koliko nekada možemo mnogo da učinimo složni, rekla je za K-013 Online Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević". 

Porodica Milovanov

Porodica Milovanov, kojoj su ove stvari preko potrebne, živi u trošnoj kući na "Monci" bez vode i do skoro bez struje. Najmlađi član porodice ima 9 meseci a najstarije dete 16 godina.