KUD "Abrašević" obeležava Međunarodni dan porodice celovečernjim koncertom 17. maja

maj 13 2019 /

KUD Abrašević Dan porodice

Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ Pančevo petu godinu za redom obeležava Međunarodni dan porodice, svojim aktivnostima u okviru kojeg je i celovečernji koncert 17. maja u Dvorani Kulturnog centra Pančevo s početkom u 19 h.

Pre 26 godina Ujedinjene nacije su donele odluku da se 15. maj proglasi Međunarodnim danom porodice.

Kao neko ko neguje tradicionalne vrednosti života među kojima je, kako kažu u Abraševiću, porodica najvažnija tradicionalna institucija KUD „Abrašević“ je pre 5 godina donelo odluku da manifestacijom posvećenom ovom danu, svake godine sa svojim članovima i njihovim porodicama, podseti i sve druge da je porodica nešto najvažnije što imamo u životu, a da je na žalost nepravedno stavljena u drugi plan naših života, obzirom na tempo i neke nove navike.

- Mi smo u nedeju, 12. maja, u svojim prostorijama obeležili našu slavu, Sv. Vasilije Ostroški, gde smo sa ocem Rajkom, sekli kolač i u krugu našeih članova i njihovih porodica, proveli jedno lepo porodično popodne. Zaista se trudimo da rad nešeg Abraševića ima tu porodičnu dušu i da u sve naše aktivnosti uključujemo porodice naših članova, naravno sem u onom delu koji se tiče umetničkog posla jer za to su zaduženi stručni ljudi.

KUD Abrašević Dan porodice

Odabrali smo da stanemo u zaštitu porodice kao najvažnije institucije za razvoj deteta i za njegovo vaspitanje ali i za pripremu za život koji ga očekuje. Svedoci smo ludog tempa života i mi u radu sa decom na žalost značajno primećujemo te probleme koji se tiču porodice. Zato smo naš rad fokusirali na očuvanje svih nejlepših životnih vrednosti a svi znamo da sve počinje od porodice, kaže za K-013 Online Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević". 

U sredu 15. maja najmladji članovi "Abraševića" održaće priredbu u Domu omladine, za svoje roditelje, dok je za 16. maj organizovano porodično fotografisanje. Na kraju, u petak 17. maja, održaće koncert sa gostima, dečijim ansamblima AKUD „Branko Krsmanović“ i KUD „Lazar Hrebljanović“ iz Beograda.

- Kao i svaka obična porodica, tako i naša velika porodica ima svoje prijatelje i ovog puta ćemo ih ugostiti i zajedno pokazati kako mi čuvamo prave vrednosti života. Naravno, nakon koncerta, deca će se družiti u našim prostorijama i time ćemo završiti ovogodišnju Manifestaciju "Dani porodice" koju ćemo negovati i ubuduće, zaključila je Stojnov

Karte se mogu kupiti u prostorijama Abraševića, ulica Svetog Save broj 10 na prvom spratu, svakog radnog dana od 19h ili na dan koncerta sat vremena pre početka u Kulturnom centru Pančevo.