Narodna stranka Pančevo podržava inicijativu građana za uvođenje nove gradske linije od Glogonja do Rafinerije

maj 21 2019 /

AtP Pančevo

Gradski Odbor Narodne stranke Pančevo podržava inicijativu građana koji su prošle godine u peticiji sakupili preko 500 potpisa za uvođenje nove autobuske linije gradskog prevoza, od Glogonja do Rafinerije, sa polascima na svakih sat vremena.

- Od svih naseljenih mesta Glogonj ima najlošiji prevoz odnosno red vožnje. U stvari, podsećamo da u Glogonju živi tri i po hiljade stanovnika. Nova linija bi išla pravcem sever-jug i to Glogonj-Jabuka- ul.Radomira Putnika- Ulica cara Dušana-Cara Lazara-Strelište-Vojlovica(Starčevo).

Ukoliko vremenski za jedan sat može da se stigne, linija bi eventualno mogla biti produžena do Starčeva. Nova linija bi povezala Severnu i Južnu industrijsku zonu, gde bi se radnicima sa suprotnih strana omogućio odlazak na posao bez presedanja. Narodna stranka samatra da javni prevoz pozitivno utiče na kvalitet života, smanjuje zagađenje vazduha i gužvu u saobraćaju. Peticija je inače predata Gradskoj upravi, ATP-u, i MZ Glogonj ali do sada nije dobijen nikakav odgovor, navodi se u saopštenju.