Humanitarna akcija "Bike for babes" za nabavku inkubatora za bebe

maj 25 2019 /
Tagovano

Dušan Milojkov

Rotary klub Pančevo - Distrikt Srbija Crna Gora 2483 organizuje humanitanu akciju ”Bike for babies” kojom će se prikupljati sredstva za nabavku inkubatora za dečije interno odeljenje Opšte bolnice Pančevo.

Biciklista Dušan Milojkov će krenuti krajem maja iz Pančeva i voziti kroz Srbiju, Crnu Goru, Republiku Srpsku, Sloveniju, Italiju, Španiju, Portugal, Francusku i Belgiju gde će mu finalna destinacija biti Brisel nakon pređenih 8000 kilometara. Na tom putu koji će trajati dva meseca, Dušan će prolaziti kroz 55 gradova širom Evrope gde će ga dočekati Rotary klubovi koji će mu obezbediti smeštaj i uplatiti donaciju za nabavku pomenutih inkubatora.

Dušan je pasionirani biciklista koji je zbog različitih povoda biciklom širom Evrope prešao 17.966 kilometara i sve to pretočio u petnaest putopisnih knjiga. O napisanim knjigama govore recenzije poznatih ličnosti Srbije. Svojim stilom života popularizuje zdrav sportski život, bori se za očuvanje životne sredine, a objavljene knjige prodaje i novac daruje u humanitarne svrhe.

Autor je četiri dokumentarna filma: „Biciklima Srbijom kraj Dunava“, „Biciklom kroz Italiju“, „Biciklom Južnim Banatom bez dinara u džepu“ i „Biciklom od Francuske preko Švajcarske do Italije“. Kao putnik – biciklista uvek je izazivao pažnju u zemljama kroz koje je prolazio. Posebna mu je bila čast što je bio gost mnogih srpskih ambasada i klubova u evropskim zemljama u kojima je dobijao komplimente da je na neki način „novo lice Srbije“ i svojevrstan srpski ambasador.Konoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------