GRAD PANČEVO OPRAVDAO TITULU KARNEVALSKOG GRADA: I ove godine NULA dinara za predstojeći "Karneval Pančevo"

jun 14 2019 /

Karneval Pančevo 2019

17. Internacionalni karneval u Pančevu, koji će se održati 21. i 22. juna 2019. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma Republike Srbije, vrednovan je na listi u dvadeset najznačajnijih događaja Srbije.

Komisija za vrednovanje programa i projekata od javnog interesa u oblasti pružanja podrške udruženjima građana grada Pančeva – vrednovala je predstojeći Internacionalni karneval u Pančevu sa NULOM.

Približava se vreme karnevala u Pančevu. Vreme kada ćemo dočekati brojne posetioce i oko 2.000 učesnika iz 7 zemalja, Srbije i našeg grada, karnevalske grupe, preko 1.000 dece, roditelja i nastavnika, umetničkih, profesionalnih i amaterskih grupa koji mesecima pripremaju svoje kostime, koreografije, baletske predstave, solističke numere... 50 Udruženja žena, vinara, poljoprivrednih gazdinstva, kulturno-umetničkih društva i drugih učesnika sajma tradicionalne hrane i vina pripremaju svoje proizvode da ponude najbolje iz svog grada, sela, Banata i Srbije... kao i svi ugostiteljski objekti u gradu koji pripremaju brojne programe.

Vreme karnevala, kada grad živi, kada se svi mi gore nabrojani i nenabrojani trudimo da Pančevo bude nasmejani grad, grad prijateljstva. I nije nam važno ko je ko, jer tada svi mi smo Pančevo.

A vi dragi naši koji ’’vrednujete’’ i ’’rangirate’’...

U vreme karnevala možete biti šta želite, staviti neko drugo lice na ovo svoje svakodnevno.

Latinska reč za masku je persona - označava i masku i osobu, i ulogu i status, i čast i posao. U suštini je savršena metafora za ljudsko ponašanje, lice koje pokazujemo svetu.

Pa, dok ne padnu maske... dotle uživajte pod sigurnosti karnevalskih maski ovih dana - na raspolaganju vam je celi arsenal pažljivo izrađenih likova i uloga... i ne bojte se, većina neće ni primetiti da ste to stvarno vi, izgledaće kao samo još jedna vaša uloga u ovom cirkusu života u Pančevu.

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na Internacionalni karneval u Vaš grad!

Organizatori Internacionalnog karnevala u Pančevu Udruženje građana PRIJATELJI PANČEVA ... i svi oni koji se tako osećaju