Saopštenje Narodne stranke Pančevo povodom hapšenja potpredsednika te stranke Nikole Jovanovića

jun 24 2019 /

Narodna stranka Pančevo

Gradski odbor Narodne stranke Pančevo najoštrije osuđuje, kako kažu, političko hapšenje potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića.

- I policija i tužilaštvo su vrlo dobro znali da se Nikola Jovanović svakog dana nalazi na ulicama Beograda gde sa građanima pokušava da spreči dalje uništavanje glavnog grada od strane Vučićevih „kompletnih idiota“ iz gradske vlasti.

Kada je u novembru prošle godine na apsolutno isti način kosovska policija pokušala da uhapsi potpredsednika SNS-a Kosovo, tzv. Srpske liste Milana Radojčića koji je osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića, Vučić je naredio da se u Mitrovici oglase sirene za opasnost,a Radojčića je doveo u Beograd pod svoju zaštitu,a kada se ista brutalnost primeni na opoziciju odmah režimski tabliodi skaču da opravdaju takav postupak.

Potpredsednik Narodne stranke je jutros izvučen iz svog kreveta samo zato što ga je režim prepoznao kao glavnog borca protiv razaranja prestonice.

Da nikakvog napada nije bilo utvrđeno je danas tokom saslušanja kada se ispostavilo da snimak napada koji je „žrtva“, odnosno odbornik SNS-a u Pančevu Ivan Tešić naveo kao dokaz za napad u stvari ne postoji.

Taj isti Ivan tešić je poznat po tome što je 03.02.2017. prekinuo konvenciju Vuka Jeremića u Smederevu tokom kampanje za predsednika.

Ta ista žrtva izmišljenog napada je u stvari napadač koji je 12.aprila uoči velikog opozicionog protesta 13. Aprila pred više svedoka verbalno i fizički napao predsednika Omladine Narodne stranke Pančevo zato što je držao govore na protestima 1 od 5 miliona. Naravno odmah je pozvana policija i nakon uzete izjave nikave reakcije policije i tužilaštva do danas nije bilo.

Poručujemo policiji da se ne bavi više neosnovanim hapšenjima opozicionih lidera već da nađe vremena i pozabavi se navodima bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića da u vrhu policije sede kriminalci,a u vrhu Vlade saradnici Zemunskog klana.

Takođe javno postavljamo pitanje u koju fioku je sklonjena krivična prijava protiv direktora ATP-a jer je obustavio saobraćanje autobusa ka Beogradu na dan velikog protesta 13. Aprila?

Država koju su Vučić i njegova družina napravili je država u kojoj pravda ne postoji,a zakon je samo mrtvo slovo na papiru.

Nas iz Narodne stranke neće zastrašiti vaši napadi, progoni i hapšenja.

Mi nikada nećemo odustati od borbe za pravedno i uređeno društvo, društvo bez straha, gde niko nikada više neće biti prebijen ili uhapšen samo zato što drugačije misli, navodi se u saopštenju.