Narodna stranka: Ostali smo bez Azotare a plaćamo dugove Srbijagasa od 1,2 milijarde evra

jul 09 2019 /

Narodna stranka pančevo

Gradski odbor Narodne stranke Pančevo najoštrije osudjuje odluku Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić o otpisu duga Srbijagasa prema državi u iznosu od 1,2 milijarde evra.

- Srbija gas godinama gomila dugove, pravi gubitke,a uvek to na kraju plaćaju gradjani. Svima je jasno da niko pa ni svemoćni Aleksandar Vučic ne mogu da stanu na put najbahatijem Srpskom direktoru Dušanu Bajatoviću jer je to valjda deo koalicionog sporazuma SNSa i SPSa. Zasto država nije mogla da na isti način oprosti dugove naše Azotare čiji je vlasnik baš bio Srbijagas i najveći deo dugova je upravo bio za isporuku gasa? Nego je Azotara gurnuta u stečaj i preko 900 zaposlenih Pančevaca poslato na ulicu pod izgovorom prevelikih dugova, a sada vidimo da ni jedan dug nije prevelik kada ga Srbijagas napravi. Sve moze da se oprosti ali aršini nisu isti za sve,a na kraju sve ide iz dzepova gradjana.

Srbijagas iako je dužan državi milijarde evra, a istovremeno u milionskim iznosima sponzoriše sportske klubove nema nikakav problem da blokira toplane po Srbiji pa je tako u maju mesecu i blokirano bilo i JKP Grejanje Pančevo zbog duga za gas i preduzeće nije moglo normalno da posluje, a zaposleni nisu mogli da prime plate. Iako u Grejanju ima previse stranačkih nameštenika koji dodatno opterećuju već prenapregnute džepove gradjana tamo radi i jedan broj stručnih i vrednih ljudi koji nisu zaslužili da se preko njihovih ledja političari obračunavaju. Pozivamo rukovodstvo Srbijagasa na čelu sa Bajatovicem da jos jednom preispita odluku o stecaju Azotare jer očigledno svaki dug moze da se oprosti,a prozvodnja pokrene pa da bar jedan deo bivših azotaraca ponovo počne da radi i takodje pozivamo ih da prestanu da ugrožavaju komunalni sektor naseg grada. Vlasnici Srbijagasa smo mi, gradjani Srbije vi samo sedite u toj fotelji i to nemojte zaboraviti, navodi se u saopštenju.