RUKOMET: Akim Komnenić novi trener Dinama

sep 12 2019 /

RUKOMET: Akim Komnenić novi trener Dinama

Pančevački Dinamo otvara novu sezonu sa novim šefom stručnog štaba. Ivana Petkovića, novog trenera kadetske reprezentacije Katara, zameniće Akim Komnenić, piše BalkanHandball.

Tridesetosmogodišnji stručnjak iz Vrbasa sa zavidnom biografijom kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama, oprobaće se na klupi tima koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu u srpskoj Super ligi.

Komnenić je deceniju proveo u Partizanu, gde je pored mlađih kategorija bio deo stručnog štaba seniorskog tima kao pomoćnik Nenadu Maksiću, Novom Beogradu (kao trener seniora u prošloj sezoni), a tri godine je proveo u izraelskom Makabiju iz Tel Aviva gde je radio i u seniorskom pogonu kao prvi saradnik Nikole Maksimovića.

– Pre svega zahvalio bih se upravi Dinama i direktoru Stojanu Radanoviću na ukazanom poverenju. Ivan Petković je sjajno predvodio ekipu u prethodnom periodu i siguran sam da ćemo nastaviti gde je on stao. Želim mu puno uspeha u nastavku karijere – kaže Komnenić za Balkan-Handball.com i dodaje:

– Čeka nas veliki posao, imamo sjajnu ekipu, pre svega sjajnih ličnosti i sportista. Siguran sam da će svi mladi igrači koji su u ekipi i koji će dolaziti sasvim sigurno brže i mnogo bolje sazrevati uz naše iskusne igrače. Očekuje nas prva faza rada u Pančevu, a nešto kasnije idemo u Vrbas na pripreme i vrlo brzo ćemo saznati gde ćemo otputovati na međunarodni turnir. Sve cemo podrediti prvoj utakmici Arkus lige protiv Rudara u Pančevu, a očekuje nas duga sezona gde su ciljevi, što Dinamo i zaslužuje, najviši – zaključio je Komnenić.

(BalkanHandball, foto: Arkus lliga)
 

K-013 Igraonica