JUDO: Zlato za Petra Novakovića u Zagrebu

dec 03 2019 /

JUDO: Zlato za Petra Novakovića u Zagrebu

Na međunarodnom planu AK JOČIĆ nastavlja svoj rad u stvaranju novih šampiona. Istini za volju, ne onako i onoliko koliko su klupski potencijali i planovi, ali u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Na tom planu glavni adut je svakako Petar Novaković, koji je svoj međunarodni kvalitet već pokazao nedavno u Nemačkoj na ADLER kupu. Nakon toga Petar je nastupio na još jednom evropskom kupu u Holandiji. I ovo takmičenje je okupilo 2500 učesnika iz dvadesetak zemalja. Tri sjajne pobede i poraz su Petru ponovo pružile šansu da se na ovakvom takmičenju bori za medalju.

Nažalost on je nije iskoristio pa je morao da se zadovolji petim mestom.

Na međunarodnom takmičenju "Kup Like" u Zagrebu gde je nastupilo 650 takmičara iz 9 zemalja uz AK JOČIĆ, nastupile su najjače ekipe nase zemlje. C.ZVEZDA, RAKOVICA, OJK, PROLETER ZR.

Četiri sjajna ipona svrstala su Petra Novakovića u nesumnjivo jednog od najboljih pojedinaca.

- Zadovoljan sam Petrovim nastupom u Zagrebu. Ne toliko zlatnom medaljom, koja je svakako bitna, već prikazanim znanjem u taktičko tehničkom smislu. Naime Petar je sprovodio taktiku koju smo dogovarali i nije propuštao priliku da kazni svaku grešku protivnika. Posebno je bio zahtevan finalni meč. Veoma kvlitetan i iskusan Slovenac je zahtevao maksimalnu koncentraciju bez ikakvih grešaka kako bi bio poražen.

Petar je sve odradio na visokom nivou i meč uveo u zlatan bod sa prednošću od dva shida. U zlatnom bodu je svojom specijalkom bacio Slovenca za ceo ipon i tako osvojio zlato. Novakoviću sad predstoji domaći veoma zahtevan program, kako bi smo zadržali vodeću poziciju t.j. prvo mesto na rang listi za 2019. U tom domaćem takmičenju AKADEMCI u širem sastavu putuju u Bor narednog vikenda gde takodje očekujemo dobre rezultate, rekao je za K-013 Online Miroslav Jočić.