Novi uspesi pančevačkih strelaca

nov 01 2016 /

Za vikend je tradicionalno po kalendaru takmičenja SSV, Streljačka družina Pančevo 1813, bila domaćin prvog kola Lige Vojvodine za mlađe kategorije, a nastupilo je više od 150 takmičara iz 17 klubova iz Vojvodine. Domaćini su bili i najbrojniji sa 23 nastupa u svim kategorijama.

Ekipa pančevačkih kadetkinja u sastavu Marija Aleksić, Ivana Vislavski i Anastasia Grujoski je osvojila prvo mesto sa 1106 krugova iz stand.vazdušne puške,  a sa istim rezulatom i u istom sastavu su  prve i u kategoriji mlađih juniorki.

Ekipa Mlađih juniora je četvrta sa 1401 krugom u sastavu David Dautović, Sergej Vukasović i Aleksandar Pavlović, i pojedinačno Nikola Advigov.

Marija Aleksić je treća kadetkinja i peta mlađa juniorka sa 380 krugova, Ivana Vislavski je četvrta a Anastasia Grujoski deveta kadetkinja i sve su osvojile važne bodove za finale Lige.

U gađanju iz standardnog vazdušnog pištolja je najuspešniji Đorđe Jovčević, koji je osvojio prvo mesto sa 533 kruga u kategoriji mlađih juniora, a i sa ekipom u sastavu sa Igorom Stajčićem i Đorđem Mihajlovićem, je osvojio treće mesto.

Ekipa pančevačkih mlađih juniorki je osvojila drugo mesto sa 833 kruga u sastavu Damjana Stojanović, koja je i peta pojedinačno sa 323 kruga, Ema Puzić i Bojana Nikolić, te su i svi osvojili važne bodove za finale.

Ekipa pionirki je osvojila treće mesto sa 433 kruga u sastavu Marija Aleksić i Mina i Jovana Mihajlović, a pioniri su osmi sa 460 krugova iz serijske vazdušne puške.

Naredno kolo Lige će biti početkom decembra u Vrbasu, a samo pioniri će se boriti u još tri kola do kraja godine u Staroj Pazovi, Inđiji i Kikindi.