Karatista Slobodan Bitević odbranio titulu prvaka Balkana

mar 29 2017 /

Slobodan Bitević, karatista Karate kluba “Dinamo” iz Pančeva u kategoriji plus 84 kg osvojio je juče u Čačku zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u karateu čime je odbranio titulu prvaka Balkana.

Seniorska Reprezentacija Srbije potvrdila je svoj visok rejting na upravo završenom Balkanskom prvenstvu održanom u Čačku. Seniori i seniorke Srbije su sa osvojenih 14 medalja bili najspešnija selekcija i potvrdili su da su uvek u vrhu na Balkanskim šampionatima. Među najzaslužnijima za ovakav plasman nacionalnog tima su svakako takmičari Dinama koji su osvojili zlatnu medalju. Na ovom šampionatu od Pančevaca nastupili su Nikola Jovanović i Slobodan Bitević.

Slobodan Bitević je osvajanjem titule šampiona u kategoriji plus 84 kg na trijumfalan način odbranio titulu osvojenu prošle godine i ovo je njegova peta uzastopna titula na Balkanskim šampionatima. Na putu do finala vrlo ubeljivo je savladao odlične takmičare iz Makedonije, B i H, Hrvatske a u finalu je savladao Almira Cecenjanina iz Crne Gore. Popularni Boba je ovim nastupom ponovo potvrdio da je i dalje najbolji karatista Srbije i da je dobro počeo prolećnu sezonu. 

Nikola Jovanović, je nastupio u kategoriji do 75 kg i odlično je startovao sa dve pobede protiv takmičara iz Bugarske i Makedonije ali je nažalost u trećem kolu oštećen u meču sa takmičarem iz Turske koji je poražen u borbi za finale pa Nikola nije dobio šansu u repasažu.

Ovaj rezlutat je odlična uvertira i priprema za nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu koje će se ove godine održati početkom maja u turskom gradu Koaceli.

(N.K.)