AK Panonija: novi atletski klub u Pančevu

sep 24 2017 /

Velika grupa školske dece i dece sekcije AK "Partizan 1945", koju vodi trener Saša Stojilović, početkom ovog meseca pretvorena je u novoosnovano Atletsko sportsko udruženje pod nazivom AK "Panonija", sa sedištem u Vojlovici u Pančevu.

Pored takmičarske grupe koja se već duže vreme bavi atletikom, ovaj klub okuplja i one najmlađe, koje zanima atletika, kraljica sportova, sve od uzrasta 7 godina na više.

Cilj je da se deca bave sportom a naročito atletikom koja je na prvom mestu kao bazični sport i kao takva osnova za sve druge sportove.

Prošlog četvrtka AK "Panonija" je imala i svoj prvi nastup na velikom atletskom mitingu "Open Novi Sad 2017" na kom je uzelo učešće oko 800 atletičara.

AK "Panonija" je nastupila sa 15 takmičara a osvojeno je 6 medalja.

Najmlađi Andrej Murar je osvojio zlato, a Novak Magda srebro u trci dečaka 2011. Godište.

U trci na 600m Hana Jaramaz je osvojila srebrno odličje, dok je Dorotea Balog bila bronzana u sprintu na 100 m među starijim pionirkama, a Ana Dragojević u trci na 600m zauzela je četvrto mesto.

Naši sugrađani koji su u ovoj grupi nastupili za sekciju AK"Partizan 1945" bili su takođe uspešni.

Zlatna medalja Marko Stojilović u bacanju koplja u kategoriji starijih pionira i Uroš Ostojin sa srebrnom medaljom u trci mlađih juniora na 1.000 m. Takođe zapažen nastup su imali i Sofija Obradović i Katarina Njari u trci na 60m i bacanju vorteksa, kao i Aleksandar Lupulov, Teodora i Elena Veličkovska, Valentina i Vladimir Mirkov u sprintu.

Upis u Školu atletike AK "Panonija" je u toku a informacije možete dobiti na treninzima u Narodnoj Bašti svakog dana u 19 časova, ulaz iz Ulice Kraljevića Marka.

(V.J.P.)

Read 332 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------