Marija Mrkela dvostruka vicešampionka Srbije na 600 metara

sep 26 2017 /

Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva ovog vikenda imao je predstavnike na da takmičenja – u subotu, u Kruševcu na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire i pionirke i juče u Beogradu na Prvenstvu Beograda za juniore i juniorke.

Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire i pionirke u Kruševcu, AK „Dinamo“ predstavljali su Strahinja Stevšić, Marija Mrkela i Lana Anđelovski.

U trci na 800 m Strahinja Stevšić nije uspeo da se domogne medalje pa je trku zarvšio kao četvrtoplasirani.

U trci na 600 m učestvovale su Marija Mrkela i Lana Anđelovski.

Sjajnom trkom Marija Mrkela je osvojila srebrnu medalju. Mlada i talentovana atletičarka je po drugi put ove godine uspela da osvoji srebro na državnom prvenstvu. Prvi put je to ostvarila na Prvenstvu Srbije u dvorani u februaru ove godine. Svojim nastupom na Prvenstvu Srbije u Kruševcu postala je dvostruka vicešampionka Srbije na 600 m.

Lana Anđelovski plasirala se kao 11. u svojoj takmičarskoj grupi.

Na stadionu Vojne akademije juče je održano otvoreno Prvenstvo Beograda za juniore i juniorke. Sjajna Miona Brkić, i dalje pionirka, članica AK „Dinamo“ pobedila je u trci juniorki na 3.000 m.

Predstojećeg vikenda u Beogradu održava se ekipno Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke. Atletski klub „Dinamo“ nastupaće i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

(V.J.P. / F.V.)

Read 388 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------