AK Tamiš: bronze za Jelenu Vasiljević i Aleksu Nertica

sep 26 2017 /

Atletski klub Tamiš iz Pančeva nastupio je sa svojim takmičarima i trenerom Zoranom Kocićem na Prvenstvu Srbije u atletici u kategoriji mlađih pionira i pionirki U14 održanom 23. septembra u Kruševcu.

Na takmičenju je nastupilo više stotina mladih atletičara i atletičarki iz više od 50 klubova u Srbiji.

Atletičari AK Tamiš u Pančevo su se vratili s osvojene dve medalje.

U izuzetno zahtevnoj tehničkoj disciplini brzo hodanje na deonici od 600m Jelena Vasiljević je osvojila bronzanu medalju, sa rezultatom 2 minuta 57 sekundi. Odličan rezultat kada se zna da Jelena Vasiljević svoje najbolje rezultate ostvaruje na deonicama dužim od 600m. Treba istaći da je ovo peta medalja koju je Jelena Vasiljević osvojila u 2017. godini sa državnih prvenstava što je stavlja u red najuspešnijih atletičarki u njenoj kategoriji u Srbiji.

Takođe u istoj disciplini na 600m u kategoriji atletičara bronzanu medalju je osvojio Aleksa Nertica. Aleksa Nertica se takmičio sa dve godine starijim atletičarima od sebe i osvajanje medalje pod takvim okolnostima još više dobija na značaju.

Veoma talentovana mlada atletičarka Sanja Marić ovoga puta nije imala sportske sreće. U finalnoj trci na 600m bila je u vodećoj grupi atletičarki do samog cilja. Na žalost ispred same ciljne linije je pala i ostala bez plasmana u raspodeli medalja za samo tri stota dela sekunde... Ali činjenica da je Sanja Marić bila čak i do tri godine mlađa od većine takmičarki u finalnoj trci jasno govori da je ispred nje sjajna atletska budućnost.

Prvenstvom Srbije u Kruševcu su završena pojedinačna državna prvenstva po kategorijama za 2017. godinu. Atletičari i atletičarke AK Tamiš su u 2017. godini na državnim prvenstvima od pionira do starijih juniora osvojili 14 medalja, što je najveći uspeh od osnivanja kluba 2011. godine i što klub svrstava u sredini tabele u velikoj porodici atletskih klubova Srbije u kojoj postoji više od 90 klubova.

Zoran Kocić trener sa velikim ponosom naglašava da se u toku narednih dana od Upravnog odbora Atletskog Saveza Srbije očekuje i zvanična verifikacija dva nova državna rekorda koja su u 2017. godini oborili atletičari AK Tamiš o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost Pančeva.

(V.J.P. / Z.K.)

Read 335 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------