Petnaest medalja u poslednjoj trci sezone za triatlonce iz Pančeva

sep 27 2017 /

Na Adi Ciganliji je u nedelju, 24. septembra organizovana poslednja trka u takmičarskoj sezoni 2017. godine.

Održane su dve trke, 9. Bg akvatlon za mlađe kategorije i glavna trka dana, otvoreno prvenstvo države u dugom triatlonu, a Pančevci su se okitili s 15 medalja.

Na 9. Bg akvatlonu Triatlon klub Tamiš imao je jedanaest predstavnika koji su se u Pančevo vratili sa osam medalja.

početnici
Iva Božičković srebro
Vojin Davidović zlato
Ozren Perišić srebro
Aleksa Kežić bronza

mlade nade
Viktor Ratkov zlato

nade
Ognjen Perišić zlato

juniori
Anja Davidović srebro
Vladimir Kokanov bronza

U glavnoj trci dana, otvorenom prvenstvu u dugom triatlonu 1.9 km plivanja-90km bajka-21,1km trčanja, na kojoj je nastupilo više od 150 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Češke, Švedske, Austrije i Švajcarske predstavljalo nas je devet takmičara koji su uspeli da osvoje sedam medalja.

Najsjajnije odličje, zlatnu medalju i naziv prvakinje države, osvojila je Vida Medić, ostvareno vreme na trci 05:00:19. Još jedna u nizu titula državne prvakinje za nju u sezoni 2017. Pored toga Vida je osvojila i drugo mesto u apsolutnom plasmanu među damama iza Maje Urban iz Hrvatske. Pored nje medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je i Jelena Lasković Janković koja je trku završila kao treća u državi, a kao peta u apsolutnom plasmanu žena.

Kod muškaraca iz TK Tamiš najuspešniji je bio Marjan Lukić, ostvareno vreme na trci 04:34:29  koji je osvojio treće mesto u Srbiji a šesto mesto u apsolutnoj konkurenciji. On je takođe osvojio i srebrno odličje u svojoj starosnoj kategoriji, takmičari od 40 do 44 godine iza Dejana Patrčevića iz Hrvatske inače apsolutnog pobednika ove trke. Pored njega medalje su osvojili i Nenad Bogar drugo mesto AG 35-39 i Filip Rudakovič drugo mesto AG 30-34.

Sjajan nastup na trci koja se organizaciono i po masovnosti izdvaja od svih drugih trka organizovanih u Srbiji.

Za takmičare Triatlon kluba Tamiš kreće period lakših treninga i kratkog odmora a poslednji nastup u ovoj godini imaće Vladimir Savić 14. oktobra kada će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u full Ironman distanci (3.8km plivanja-180km bajk- 42.2km trčanja) u mestu Kona na Havajima.

(V.J.P.)

Read 261 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------