TREKING LIGA: Višestruki pobednik je iz Pančeva

okt 22 2017 /

Aleksandar Mitić, član Planinarskog društva Jelenak višestruki je pobednik treking lige u pojedinačnoj konkurenciji.

Nakon završetka Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige poznato je da je PD „Jelenak“ iz Pančeva ostvarilo veliki uspeh. 

U pojedinačnoj konkurenciji trijumfovao je Aleksandar Mitić koji je sa 777 bodova osvojenih u treking ligi Srbije i 717 bodova osvojenih u Vojvođanskoj treking ligi postao dvostruki pobednik treking lige u 2017. godini. Pored pobede u ove dve kategorije, Aleksandar Mitić je pobedio i u KUP takmičenju Treking lige Srbije. 

Aleksandar Mitić je učesnik treking lige od kraja 2014. godine i takmičio se u poslednjih 29 kola ne propuštajući nijedno takmičenje. U 2015. godini osvojio je drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, zatim u 2016. godini treće mesto da bi svoj najveći uspeh dostigao u 2017. godini.

Treking liga Srbije i Vojvođanska treking liga su imale po devet kola od kojih su dva bila zajednička (Šid i Subotička peščara).

Aleksandar Mitić je u sedam kola Treking lige Srbije prešao 232,1 km i savladao visinsku razliku 10.901 metar nadmorske visine, dok je u sedam kola Vojvođanske treking lige prešao 267,4 km i savladao visinsku razliku 5.897 metara nadmorske visine.

U preostala dva kola koja su bila zajednička prešao je 85 km i savladao visinsku razliku 864 metara nadmorske visine.

Vodič Planinarskog društva Jelenak Jonike Žeravljev je bio zadužen za organizaciju i odlazak na takmičenje. 

Ekipno PD Jelenak plasirao se na 6. mesto u ukupnom plasmanu osvojivši 3.256 bodova i 23 medalja, što je veliki uspeh s obzirom na veliki broj učesnika u 2017. godini. Poseban uspeh u Treking ligi Srbije postigao je i Aleksandar Šac osvojivši šest medalja! 

Marković Zdravko i Dečermić Slađana osvojili su po tri medalje, Mitić Aleksandardve medalje, i po jednu medalju osvojili su Bratislav Jeremić, Jaćimovski Dane, Ranić Andreja, Šulja Mihal, Dimković Goran, Mitić Biljana, Samardžić Danijela, Milosavljević Ana i Trojanović Sandra.

Više o treking ligi
Treking liga je planinarsko takmičenje u pešačenju/trčanju koje se održava na obeleženim planinarskim stazama različite dužine i zahtevnosti. Cilj je u što kraćem vremenskom periodu preći markiranu stazu, koja je obavezno kružna, uz obavezno pridržavanje zadate staze, što se dokazuje overom takmičarske knjižice na kontrolnim tačkama

J.Ž.

Read 328 times

Booking.com

-------------------