ATLETIKA: Dva državna rekorda za takmičare AK Tamiš

nov 02 2017 /

Nakon poslednje sednice Upravnog Odbora Atletskog saveza Srbije koja je održana u Beogradu prošle sedmice, sjajne vesti su stigle na adresu AK Tamiš Pančevo. 

Predsednik Upravnog Odbora Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović potpisao je novu - zvaničnu listu rekorda Srbije za 2017. godinu na kojoj se nalaze i dva atletičara AK Tamiš.

Za novog rekordera Srbije u kategoriji U14 u disciplini 1.000m brzo hodanje na atletskom stadionu proglašen je Stefan Lazić, sa rezultatom novog državnog rekorda koji iznosi 5 minuta i 14 sekundi. Drzavni rekord Stefan Lazić je oborio na Prvenstvu Srbije u atletici u Kruševcu.

Za novog rekordera Srbije u kategoriji U14 u disciplini 1.000m brzo hodanje van stadiona - na putu, proglašen je Aleksa Nertica, sa rezultatom novog državnog rekorda koji iznosi 5 minuta i 18 sekundi. Državni rekord Aleksa Nertica je oborio na Prvenstvu Srbije u atletici u Beogradu marta ove godine. Aleksa Nertica je ujedno najmlađi rekorder Srbije na zvaničnoj listi Atletskog saveza Srbije u jednoj od atletskih olimpijskih disciplina što jasno govori o kakvom se velikom genetskom potencijalu radi.

Svakako je veoma važno napomenuti da su upravo ova dva nova državna rekorda presedan u atletskoj istoriji Pančeva, jer nikada se nije desilo da Pančevo u jednoj sezoni dobije dva državna rekordera, navodi se u saopštenju Atletskog kluba Tamiš Pančevo.

Atletski savez Srbije je na novoj objavljenoj listi kategorisanih atletičara i atletičarki uvrstio troje atletičara i atletičarki AK Tamiš. Osim Jelene Vasuljevićkoja već ima kategorizaciju ASS - prvi pionirski razred, kategorisani su još i Stefan Lazić 2 juniorski razred, za osvojenu bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u atletici na 3.000m u kategoriji starijih juniora U20, kao i Sanja Marić prvi pionirski razred za više od dve istrčane norme na 600m u kategoriji U14.

Norme ASS-a, za kategorizaciju u pojedinačnoj konkurenciji znače da se ostvareni takmičarski rezultat smatra i vrednuje kao natprosečan, a usklađene su sa pravilima svetske atletske federacije IAAF.

Sve ove takmičare priprema trener Zoran Kocić.

M.K.

Read 446 times

Booking.com

-------------------