KARATE: Tri medalje za Dinamo na Prvenstvu Srbije

nov 07 2017 /
Tagged under

Takmičari Karate kluba Dinamo ne staju i sve su uspešniji kako se bliži kraj jesenje takmičarske sezone.

U subotu, 4. novembra u Čačku na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore osvojili su jednu zlatnu i dve bronzane medalje. 

Zlatnu medalju i titulu šampiona Srbije osvojio je kadet Nikola Ivanović u kategoriji minus 70 kg. Ovaj mladi talentovani takmičar i reprezentativac Srbije na putu do titule je došao posle 4 sigurne i taktički mudre pobede i dokazao da je ove godine mnogo napredovao. Posle osvajanja vicešampionske titule na Kupu Srbije, Nikola je samo kruisao godinu svojom prvom titulom prvaka države i potvrdio da je ozbiljan mladi takmičar od koga se u budućnosti može puno očekivati.

Bronzanu medalju osvojio je odlični junior Uroš Petrovački u kategoriji minus 61 kg i potvrdio je kontinuitet u ostvarivanju dobrih rezultata. Do medalje je došao pobedama u tri meča uz samo jedan nesretan poraz u izvanrednom meču sa najvećim konkurentom Radojevićem iz Mladenovca.

Bronzanu medalju osvojio je kadet Darko Spaskovski u kategoriji minus 57 kg. Za osvajanje medalje su mu bile potrebne tri pobede i samo je izgubio od stalnog konkurenta Radojčina iz Novog Miloševa. I Darko je potvrdio kvalitet i kontinuitet u ostvarivanju dobrih rezultata s obzirom da je ove godine šampion Kupa Srbije i Prvenstva Vojvodine u ovoj kategoriji.

Kadet Aleksandar Zdešić je odlično radio kate i osvojio je peto mesto. Ostvario je dve sigurne pobede, poražen je od prvaka Srbije i u repasažnoj borbi za bronzanu medalju sa minimalnih 2:1. 

Peto mesto osvojila je i odlična ekipa kadeta u sastavu: Nikola Ivanović, Miloš Stefanović i Darko Spaskovski. Oni su posle pobede u prvom meču u drugom kolu poraženi od ekipe Knjaza a potom u repasažnoj borbi za bronzanu medalju od Studentskog Grada.

Do medalje ovoga puta nisu došli iako su se dobro borili kadet Miloš Stefanović, juniori Marko Puljarević i Jana Kojčić i mlađa seniorka Tamara Živić.

V.J.P.

Read 364 times

Booking.com

-------------------