STRELJAŠTVO: „Lukanjac“ odbranio Kup Srbije

nov 08 2017 /
Tagged under

Pirotski klub „Milorad Mančić Lukanjac“ nastavio je niz uspeha u nacionalnim takmičenjima serijskom vazdušnom puškom.

Piroćanci su odbranili Kup Streljačkog saveza Srbije u ekipnoj konkurenciji na finalnom turniru, koji je po tradiciji organizovala Streljačka družina Pančevo 1813.

Učestvovalo je devet ekipa. Plasman se računa zbirom rezultata šest članova tima u šest kategorija (pionir, pionirka, junior, juniorka, senior i seniorka).

Najbolji rezultat u nadmetanju sa 40 dijabola (seniorska i juniorska kategorija) postigao je senior Darko Viner (Stražilovo) – 376 krugova. Među pionirima i pionirkama (20 dijabola) najprecizniji je bio je Jovan Lukač iz inđijske Mladosti, koji je „ubio“ 188 krugova.

Priređeno je i revijalno takmičenje trenera-vođa ekipa, a najbolja trojica su nagrađeni oslikanim crepovima.

Po završetku finala, a povodom praznika Grada Pančeva, promovisani su i ekipni rezultati Streljačke družine Pančevo 1813 u toku ove jeseni. Strelci kluba iz grada na Tamišu su poslednjih meseci beležili uspehe kako na nacionalnim, tako i na vojvođanskim takmičenjima.

Finale Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom: 

1. „Milan Mančić Lukanjac“, Pirot (pionir/ka: Svetomir Jončić i Natalija Stanković, junior/ka: Đorđe Rančić i Kristina Petrović,senior/ka: Marko Stojanović i Maja Latić) 1.833,
2. Mladost, Inđija 1.818,
3. Vrbas 1.743, 
4. Pančevo 1.738, 
5. Stražilovo, Sremski Karlovci 1.724...

Ukupno devet ekipa je nastupilo na turniru.

S.V. / V.J.P.

Read 353 times

Booking.com

-------------------