STRELJAŠTVO: Pančevci na Internacionalnom prvenstvu Beograda

Dejan Pešić, takmičar Streljačke družine Pančevo 1813 četvrti je u miksu, a 23. senior, dok je Marija Aleksić 20. juniorka na 42. Internacionalnom prvenstvu Beograda.

Prvenstvo je održano od 8. do 10. decembra u ambijentu Bel Ekspo Centra na Novom Beogradu.

Na njemu su nastupila i dva najuspešnija takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813'' Dejan Pešić i Marija Aleksić.

- S obzirom na jaku konkurenciju iz 17 zemalja, možemo biti zadovoljni rezultatima, mada smo realno očekivali učešće Dejana Pešića u finalu seniora puškom, kazao je Siniša Veljković, trener i direktor SD ''Pančevo 1813''.

Dejan Pešić je sa rezultatom od 618,0 (prosek 10,3) morao da se zadovolji 23. mestom u konkurenciji 82 seniora, mada je u ovoj godini postizao rezultate vredne finala. Ipak, Dejan (sa 412,8) je u novoj olimpijskoj disciplini Miksu-mešovitim parovima, sa takmičarkom Ivanom Marić iz KSS Policajac (sa 415,0), ušao u pet finalnih parova i u finalu osvojio četvrto mesto (za 0,2 do trećeg), a kao drugi par iz Srbije.

Prvi par je Arsović Andrea - Milutin Stefanović, (Partizan - Kragujevac), koji je ovogodišnji šampion Evrope, a vicešampion na Svetskom Kupu.

Prijatno je iznenadila mlada kadetkinja Marija Aleksić, koja je sa rezultatom od 409,2 (prosek 10,23) osvojila 20. mesto u kategoriji juniorki puškom i 38. mesto u konkurenciji od 84 seniorki, ali je i oborila lični rekord. Inače je Marija ove godine nastupala na međunarodnom turniru ''Olimpijske nade'' u Njitri u sastavu ekipe Streljačkog saveza Vojvodine i osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije malokalibarskom puškom u kategoriji pionirki.

Naredno takmičenje za najuspešnije pančevačke strelce će biti za dve nedelje, na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u Beogradu, koje je i poslednje u ovoj godini.

V.J.P. / S.V.

Read 328 times Last modified on ponedeljak, 11 decembar 2017 15:46

Booking.com

-------------------