KOŠARKA: KK Zlatibor pobedio pančevački Tamiš sa rezultatom 83:89

maj 10 2018 /

Košarkaši Zlatibora su u neverovratnoj utakmici pobedili Tamiš rezultatom 83:89 i nalaze se na pragu plejofa.

Već od samog početka se dobio nagoveštaj da će ova utakmica biti neizvesna do samog kraja. Zlatibor je sa dve trojke otvorio utakmicu, međutim Tamiš se brzo oporavio i trojkama Smiljanića i Ilkića poveo. Svetozar Popović je svojim odličnim pregledom igre i asistencijama predvodio napad gostiju, ne dozvolivši domaćinu da se osetnije odlepi. Na kraju prve četvrtine Tamiš je vodio rezultatom 27:24.

Zlatibor je drugu četvrtinu otvorio serijom 11-4, te su imali četiri poena prednosti. Popović je uvek nalazio otvorene saigrače sa strane pomoći za otvorene šuteve. Pančevci su uspeli malo da uspore organizaciju napada gostiju i vrate prednost, ali je Zlatibor na kraju četvrtine imao samo poen zaostatka 48:47.

Opet se Zlatibor na parket vratio kao bolji protivnik, napravivši seriju od 7-2 i time je vratio prednost. Vodili su i osam poena razlike, ali se Tamiš odlično borio. Smanjili su zaostatak na samo pola koša, međutim su gosti, zahvaljujući trojci Gudžića u poslednjim sekundama, vodili četiri razlike pred poslednju, i odlučujuću četvrtinu.

U poslednjoj i odlučujućoj četvrtini Tamišu ništa nije polazilo za rukom. Promašivali su otvorene šuteve i pravili velike greške. Čak ni peta lična greška Popovića nije pomogla situaciji Pančevaca. Sve njihove izgubljene šanse za preokret gosti su surovo kažnjavali. Zlatibor je na kraju zasluženo slavio, a do pobede su ih vodili Popovića sa 12 poena i 15 asistencija i Papić sa 24 poena.

(Izvor: kktamis.com / Foto: KK Tamiš arhiva)Konoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------