RAGBI: U derbiju B grupe Prvenstva Srbije RK Dinamo 1954 je remizirao sa RK Vojvodinom 24-24.

maj 28 2018 /

Izuzetno napeta utakmica sa dosta kvalitetnim potezima i uzbuđenjima. Utakmica se igrala u nedelju 27. maja, na terenu FK Vojlovica u Pančevu, sa početkom u 13:00h.

Glavni sudija utakmice je bio Predrag Štiglić. Veoma bitna utakmcia za oba time, Vojvodina bi se pobedom izdvojila na vrhu tabele, dok bi Pančevci uhvatili priključak za vodećima. Utakmica je počela u jakom ritmu uprkos velikoj temperaturi, tako da smo prve poene videli u početnim minutima meča. Nakon odlične akcije esej za Vojvodinu u 8. minutu postiže Živkov. Iskusni Milićević je siguran u pretvaranju za 7-0. U tim trenucima se rasplamsava borba na terenu, gde su obe ekipe bile u prilici da poentiraju. Međutim završnica poluvremena pripada Ovnovima koji već u 23. minutu preko Banića postižu esej.

Ponovo je nemilosrdan u pretvaranju bio Milićević za vođstvo Novosađana 14-0. U naletu su bili Ovnovi koji u 30. minutu krunišu odličan period igre sa novim esejom Živkova za 19-0. Mislilo se da će visok rezultat prelomiti utakmicu. Međutim Pančevački veprovi se nisu slagali sa ovom tvrdnjom i krenuli su u silne napade. Nakon jednog takvog u 39. minutu sudija Štiglić dosuđuje kazneni esej protiv Vojvodine i Dinamo smanjuje na 19-7, što je ujedno i bio konačan rezultat na poluvremenu.

Drugo poluvreme počinje visokim tempom na obe strane. Obe ekipe su imale inicijativu i pokušavale da probiju protivničku odbranu i postignu eseje. Međutim trava na esej liniji je mirovala sve do 50. minuta kada je nadiskusni Ćosić nakon dobro osmišljenog ali i samouverenog prodora postigao esej i smanjio na 19-12. Dobra igra Veprova je nagrađena još jednim esejem kada je Rašeta poentirao za 19-17. U tim trenucima se borba rasplamsala na sve strane. Vojvodina je prva postigla esej nakon prodora Rakite u 65. minutu i povisila rezultat na 24-17. Da bi Cvetković u 74. minutu postigao esej za Veprove, a Tatić preciznom transformacijom izjednačio na 24-24.

Usledila je dramatiča završnica, međutim nije bilo pobednika nakon poslednjeg zvižduka sudije Štiglica.

Publika u Pančevu je još jednom imala prilike da uživa u izvanrednom meču koji je obilovao uzbuđenjima i kvalitetnim potezima.

RK Dinamo 1954: Mladenović, Rah-Dan, Pejović, Marjanović, Đuričić, Krišan, Tomašić, Advigov, Rašeta 5, Tatić 2, Cvetanović, Hinić, Šebalj, Dabić, Cvetković 5, Ambruš, Dečermić, Miljković, Vlahović, Stamenkov, Ćosić 5, Dimitrijević.

Last modified on ponedeljak, 28 maj 2018 19:02
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------