ATLETIKA: Marija Mrkela iz AK Dinamo postavila novi lični rekord u Novom Sadu

okt 08 2018 /
Tagged under

Proteklog vikenda na prepunom novosadskom stadionu „Karađorđe“, održan veliki međunarodni atletski miting pod nazivom Open Novog Sada. 

Atletski klub Dinamo tradicionalno već dugi niz godina učestvuje na ovom mitingu. Miting je bio međunarodnog karaktera na kojem je učestvovalo blizu 800 takmičara svih uzrastnih kategorija. Na programu mitinga bile su trkačke, skakačke i bacačke discipline.

Najistaknutije rezultate postogli su Miljana Todorović, Živanov Aleksa kao i sestre Marija i Anastasija Mrkela. U trci na 600 m kod devojčica rođenih 2007 i 2008. godine Miljana Todorović osvojila je srebrnu medalju. Aleksa Živanov nastupio je u disciplini bacnja koplja, gde je u konkurenciji starijih pionira osvojio bronzanu medalju.

Ubedljivom pobedom u trci mlađih pionirki na 300 m Marija Mrkela postavila je novi lični rekrod ( 42.19 s) koji svega 5 desetih delova deli Mariju od toga da postane nova državna rekorderka u disciplini 300 m. Njena starija sestra Anastasija takođe je takmičila u disciplini 300 m u konkurenciji starijih pionirki gde je kroz cilj prošla kao trećeplasirana.

Pored pomenutih takmičara sjajni su bili Strahinja Stevšić, Topić Ognjen, Brošćanc Anđela kao i ženska starijepionirska štafeta koji su u jakoj konkurenciji svoje  plasmane završili na četvtroj poziciji.

Za atletski klub Dinamo nastupali su i sledeći takmičari: Vujić Aleksa, Filipović Bojan, Mrkela Ksenija, Krsmanović Nina, Marković Srna, Oluški Dunja, Jakub Iva, Todorović Dijana, Blanuša Tamara, Radmanović Anja, Bakić Dunja, Šarac Elena, Grujić Jana, Mitrovič Marko i Kapetanović Maša.

Takmičarsku ekipu predvodili su treneri: Prof. Ljupčo Cvetkoski, Filip Vlajić i Tamara Polić.

Read 190 times

Booking.com

 

Podržite Internet Magazin K-013

-------------------