Finalno treće kolo Otvorenog Prvenstva Srbije u daljinskom jahanju održano u Pančevu

nov 27 2018 /

Pančevo i Konjicki klub Kremen bili su u subotu, 24. novembra, domaćini finalnog trećeg kola Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u daljinskom jahanju.

Nacionalni granski savez za konjički sport je bio organizator ovog takmičenja koje je održano u tri kola na kojima su takmičari sakupljali bodove na distancama od 20 do 80 km a nakon završene trke usledilo je i proglašenje za prvenstvo.

Daljinsko jahanje je jedna od najzahtevnijih disciplina konjičkog sporta slična maratonu, gde duge staze jahač i konj trebaju da savladaju u što kraćem vremenu uz obavezne veterinarske kontrole na svakih 20, 30, 40 km u zavisnosti od dužine trke.

"Kremen" je ove godine promovisao mlade takmičare konjičkog sporta u kategorijama dece i juniora a oni su svakako opravdali ukazano poverenje i ostvarili odlične rezultate. U kategoriji dece prvo mesto osvojila je Marija Šajin sa Veronom, drugo mesto je osvojila Iva Božičković sa Vidrom a treće mesto na prvenstvu države pripalo je Jeleni Stanković sa Grifonom. Najmlađi jahači kluba na iskusnim konjima uz trud i rad zaslužili su da budu šampioni Srbije.

Kategojira junora je takođe bila izuzetno uspešna. Anja Andrić je sa Minardijem potvrdila prošlogodišnju titulu državnog prvaka i ove godine se ponovo okitila zlatom. Drugo mesto je pripalo Danijeli Stojanović sa Vukom. Danijeli je ovo bilo prvo takmičenje, ona je jahala trenutno najboljeg konja u Srbiji, aktuelnog šampiona u daljinskom jahanju koji je sa lakoćom savladao stazu.

U kategoriji seniora, treće mesto na pripalo je Ivi Mioč sa Severom.

Tako je konjički klub "Kremen" ponovo uspešno završio sezonu takmičenja i potvrdio apsolutnu dominaciju u disiplini daljinskog jahanja, a ekipa kluba je osvojila prvo mesto u ekipnom takmičenu na prvenstvu države.