RUKOMET: Beograđanke bolje od Pančevki (19:26)

nov 28 2018 /

U sredu, 28. novembra, u hali sportova na Strelištu odigrana je utakmica devetog kola Super B rukometne lige Srbije za žene između ŽRK "Pančevo" i ORK "Beograd". Meč je završen rezultatom 19:26.

Od samog starta igračice ORK "Beograd" su ušle u oštru igru i seriju golova, pa je već na polovini prvog poluvremena semafor pokazivao 2:10. Držale su tempo  sve vreme, pa je na kraju prvog dela meča semafor pokazivao skor 8:17.

Iako je izgledalo da će se ovaj meč završiti katastrofalno po domaći tim, pančevke su u nastavku igre pokazale odlučniju i oštriju igru i uspele da smanje razliku na 19:26. Bilo je opomena i kaznenih 2 minuta na obe strane, ali su zbog grube igre dve igračice ORK "Beograd" dobile crveni karton i ostatak meča provele u svlačionici.

Najefikasnija igračica u redovima ŽRK "Pančevo" bila je kapiten Svetlana Ničevski sa 6 postignutih golova. Golove su još postigle i Jovana Jovanović (4), Marija Miličević (3), Katarina Šuberić (2), Aleksandra Vasić (2), i Nevena Kojić dva pogotka. U redovima ORK "Beograd" najefikasnija igračica bila je Tamara Kaitović sa 9 postignutih golova. 


(Nevena Dželajlija - Pančevo i Tamara Kaitović - Beograd)

Nakon devetog kola ŽRK "Pančevo" se nalazi na drugom mestu tabele sa 14 bodova. Narednu utakmicu gostuju ekipi "Sloven" u Rumi u subotu, 01. decembra. 

(A. Simić)