KOŠARKA: Tamiš slavio u južnobanatskom derbiju

dec 05 2018 /

Tamiš je odigralo možda i najbolju utakmicu ikada u Milenijumu i potpuno zasluženo slavio ubedljivu pobedu u južnobanatskom derbiju.

Izabranicima trenera Bojana Jovičića sve je polazilo za rukom a posebno je bilo impresivno njihovo šutersko raspoloženje koje im je donelo čak 18 trojki uz procenat od 64 odsto. Sa druge strane Vrščani su mnogo trudili a malo pokazali. Šut ih nije hteo, bili su dekoncentrisani u završnici napada i promašili veliki broj otvorenih šuteva i slobodnih bacanja.

Bratislav Jeković je sa 19 poena uz šest ubačenih trojki iz šest pokušaja bio je najistaknutiji igrač gostiju u prvom poluvremenu. Vrščani nisu imali rešenja u prve dve četvrtine da zaustave neverovatnu dalekometnu paljbu gostiju koji su ubacili 10 trojki uz procenat od 71 odsto. U 7. minutu Tamiš je došao do prve dvocifrene razlike (20:10), da bi u finišu prvog poluvremena posle trojki Jekovića i Smiljanića i pogotka Kneževića ispod table došao do najvećeg vođstva do tog trenutka na meču od 19 poena (49:30). Vršac je u čitavom toku prvog poluvremena tražio način da poveže redove, ali je tek u poslednjem minutu serijom 5:0 došao do daha.

Međutim, kada se očekivao odgovor izabranika trenera Branka Maksimovića usledio je nastavak neverovatne šuterske serije Pančevaca. Ivan Smiljanić je sa tri uzastopne trojke Tamiš odveo na 28 poena prednosti (67:49) i već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Vrščani u poslednjih deset minuta nisu imali energije ni da ublaže poraz, nisu ušli čak ni u bonus, a Pančevci nisu spuštali gas i na kraju stotkom došli do novih bodova.

Centar Vršca Nikola Silađi čestitao je Pančevcima na pobedi i rekao da nije očekivao ovakvu utakmicu.