STRELJAŠTVO: Dejan Pešić na korak do finala

dec 11 2018 /

Proteklog vikenda je u BEL EXPO centru na N.Beogradu odžano 43. Internacionalno prvenstvo Beograda, na kojem su u konkurenciji 300 takmičara iz 15 zemalja nastupali senior Dejan Pešić i mladi junior Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je nastupao u juniorskoj kategoriji sa 581,5 krugova puškom, a ovo mu je već treće međunarodno takmičenje na kojem stiče nova znanja i iskustva,  što će mu koristiti na prvenstvenim takmičenjima u februaru naredne godine.

Dejan Pešić sa 405,8 je prvog dana nastupio u miksu-mešovitih parova puškom sa Ivanom Marić iz KSS''Policajac'', sa kojom je prošle godine osvojio četvrto mesto, ali su ovoga puta jedanaesti par.

Drugog dana je nastupio sa 624,oo kruga u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji od 82 takmičara iz 14 zemalja  i osvojio 11.mesto,a na korak do finala od 8 najboljih,od kojeg ga je delilo samo 0,8 krugova.Sa tim rezultatom bi trećeg dana ušao u finale za veliku nagradu Beograda,ali je otpucao nešto slabije .Međutim,tim rezultatom je i potvrdio  međunarodni razred i osigurao status reprezentativca.

Narednog vikenda će Dejan i Aleksa nastupiti i na međ.turniru u Osjeku, a pioniri na 5.kolu Lige Vojvodine u Kikindi.