DŽUDO: Zlato za Nedu Ostojić u Aradu

dec 11 2018 /

Rumunski Arad je u subotu i nedelju bio domaćin velikog džudo turnira, a u nedelju je održano i 4 kole regionalne Euro lige, kačarevačko Jedinstvo i pančevački Dinamo su učestvovali na ovom turniru.

U subotu su svoje džudo umeće pretočili u medalje takmičari Jedinstva i to: Krtenić Andrijana i Lehni Kristijan osvajanjem zlata, Balan Dario i Nišić Nemanja srebra, te Velkovski Željana, Lehni Aleksa i Šarac Marko bronzi.

Nedelja je bila rezervisana za Završni turnir Euro lige i takmičenje kadeta i mlađih seniora.

Druga mesta i srebrne medalje su osvojili Andrijana Krtenić, Marta Pešić, Rastko Anđelović i Vladimir Bogdanovski dok je treće mesto osvojio Mihajlo Anđelović. Kada se ovi rezultati dodaju rezultatima sa prethodnih turnira Evro lige održanih u Segedinu, Subotici i Osijeku, Takmičari Jedinstva iz Kačareva Andrijana Krtenić i Rastko Anđelović su osvojili zlatne pehare u sveukupnom plasmanu Evro lige, Srebrni pehar osvojio je Vladimir Bogdanovski (Dinamo) dok se bronzanim peharom zadovoljio Mihajlo Anđelović (Jedinstvo).

U konkurenciji kadeta Dinamovac Danijel Maravić osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, dok se Neda Ostojić iz Jedinstva okitila najsjajnijim odličjem i pokazala da Kačarevo polako postaje pravi džudo centar koji posle mlađih uzrasnih kategorija posčinje da postiže rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

(foto: B. Anđelović)